Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Aston Martin: Vstup do F1 je nepravděpodobný

Aston Martin: Vstup do F1 je nepravděpodobný

Nic není nemožné, ale bez peněz to nepůjde.

Tak se zdá, že bublina nafouklá Autosportem splaskla. Podle jeho informací měl Aston Martin vstoupit do F1, přičemž by pomáhal spolufinancovat vývoj pohonné jednotky Mercedesu a pod jménem Aston Martin je dodával Red Bull Racingu, který by se rád rychle zbavil Renaultu. V praxi se však objevil jeden problém, Aston Martin nemá na dlouhodobý projekt v F1 peníze.

"Bylo by to pro nás velice náročné," řekl Andy Palmer, generální ředitel společnosti. "Naše společnost na to nemá peníze, v tomto ohledu jsme v úplně jiném světě, proto nemůžeme vstoupit do F1 a mít tam dobré výsledky. A pokud si nemyslím, že bychom mohli nějakým způsobem nebo formou konkurovat Ferrari, tak nad tím nebudu ani uvažovat.

Mohu vám tedy říci, že je to nepravděpodobné. Nikdy neříkám nikdy, ale je to nepravděpodobné. Myslím, že mě během posledních devíti měsíců tím nebo oním způsobem oslovila většina týmů, samozřejmě ne Ferrari ani McLaren."

Aston Martin přitom do motorsportu investuje, jde však cestou závodů GT. Projekt F1 by potřeboval "velké peníze".

"Každý zná značku Aston Martin. Mým úkolem je dostat ji zpět do zorného pole lidí se zájmem o sportovní vozy od McLarenu, Ferrari nebo Porsche. Potřebuji, abychom byli vnímáni na stejné úrovni, aby se o nás diskutovalo na stejných místech. Ale jít do F1 by si vyžádalo velké peníze a já je prostě nemám."