Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Aston Martin je připraven zaskočit za Hondu

Aston Martin je připraven zaskočit za Hondu

Raději ať ale Japonci pokračují…

Aston Martin stále neodložil ad acta svůj plán na vstup F1. Navzdory tomu, že Red Bull Racing je spjat momentálně s Hondou.

O tom, že by se britská automobilka ráda etablovala ve formuli 1 coby dodavatel motorů, se hovoří již delší dobu. Zatím šlo však víceméně o teoretické úvahy. Jejich praktická realizace by se odvíjela od toho, jaká bude konečná podoba technických předpisů pro pohonné jednotky od roku 2021.

 

Společné dítě Aston Martinu a Red Bullu - hypersport Valkyrie

Nyní ovšem Aston Martin deklaroval, že je připraven zaskočit za Hondu, pokud se po příští sezoně rozhodne ze šampionátu stáhnout. „Závisí to na řadě faktorů,“ pouštěl se opatrně na tenký led jeho šéf Andy Palmer. „Oblastí, která nás jednoznačně zajímá, je motor. Šli bychom do toho pouze v případě, jestliže by Honda F1 opustila. Rozhodně nemáme v úmyslu torpédovat její aktuální spolupráci s Red Bullem.

 

V dalším průběhu rozhovoru ovšem z Palmera vylezlo, že by výroba agregátů byla ze strany jeho společnosti spíše nutnou obětí, protože pokud jde o zdroje, nemůže se s Japonci vůbec rovnat.

Aston Martin se s rakouským producentem energetických nápojů propojil nejen jako titulární sponzor jeho stáje ve F1. Společně také vyvinuly hypersport Valkyrie, jehož sportovní verze má být nasazena do vytrvalostního mistrovství světa (WEC). Právě v tom by podle Palmera mělo v blízké budoucnosti spočívat těžiště vzájemné kooperace.