Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Uvidíme již brzy Verstappena závodit v Le Mansu?

Uvidíme již brzy Verstappena závodit v Le Mansu?

Aston Martin ho chce posadit do svého hypercaru

Zdá se, že se schyluje k další účasti aktivního jezdce F1 ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mansu. Aston Martin by rád do svého hypercaru v blízké budoucnosti posadil Maxe Verstappena.

Je to přinejmenším téma pro diskusi,“ připustil generální ředitel britské automobilky Andy Palmer. Aston Martin chystá závodní verzi své Valkyrie k nasazení ve vytrvalostním mistrovství světa (WEC) už v sezoně 2020/21. Na jejím vývoji úzce spolupracoval s Red Bullem a role šéfkonstruktéra se zhostil Adrian Newey.

Sám Verstappen se už před časem nechal slyšet, že v takovém případě by chtěl vytvořit posádku s otcem Josem. Palmer by údajně nebyl proti, i když Verstappenovi seniorovi chybí závodnická praxe a musel by zřejmě zapracovat na své kondici. 

Odskočí si Max Verstappen do vytrvalostního šampionátu?

V teoretické rovině bych uvítal, kdyby se projektu zúčastnil. Zatím s ním nepočítáme, ovšem není to vyloučeno. Je třeba se o tom ještě pobavit, ale nebylo by to velkolepé?,“ prohlásil Palmer, který má k oběma Nizozemcům osobně hodně blízko.

Valkyrie se v akci poprvé veřejnosti představila v rámci Velké ceny Velké Británie v Silverstone (na titulním snímku). Stejně jako monoposty Red Bullu i ona kroužila v „bondovském“ designu. „Před pěti lety by něco takového nebylo myslitelné,“ pochválil nové pořádky ve F1 Palmer.