Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonsovo nové muzeum má vitrínu pro další trofeje

Alonsovo nové muzeum má vitrínu pro další trofeje

Dvojnásobný mistr má už vlastní muzeum i motokárovou trať.

Fernando Alonso je stále v aktivní službě, ale už má vlastní muzeum. Slavnostně ho otevřel v přítomnosti jeho rodiny, přátel a kolegů včetně jeho šéfa Érica Boulliera, Pedra de la Rosu a bývalého šéfa Benettonu a Renaultu a manažera v jedné osobě, Flavia Briatoreho. Nechyběli ani významní představitelé regionální vlády a štědří sponzoři, vždyť dvoupatrová výstava zabírá 99 000 m2 a je významnou součástí velkého sportovního centra v jeho rodném Oviedu. Španěl do sbírky přispěl přes 300 zajímavými předměty a najdete v ní také jeho závodní vozy včetně těch z juniorských let a vozů Scuderie Ferrari. Zajímavostí je, že součástí výstavy je i sbírka trofejí a mistr světa z let 2005 a 2006 si ještě nechal místo na další.

"Toto je pro mě velmi speciální den. S plánem přišel můj otec a pracoval na tom celá léta. Mám tu i místo pro další trofeje a doufám, že do vitríny jich ještě opravdu pár přibude,“ řekl jezdec McLarenu.

Hned vedle muzea leží nová trať pro motokáry. Alonso sám navrhl její zatáčky a nechal se při tom inspirovat některými ze svých nejoblíbenějších zatáček různých okruhů, takže tam najdeme i napodobeninu esíček ze Suzuky, poslední zatáčku z Valencie i první zatáčku z Jaramy, přičemž okruh splňuje nejvyšší standardy FIA pro motokárové tratě a Alonso ji nazval nejlepší motokárovou tratí na světě.

"Místa jako tohle dávají lidem radost. Když jsem byl malý, vůbec jsem nemyslel na kariéru a F1. Prostě jsem jen miloval chvíle strávené za volantem motokáry a klidně to mohlo být i někde na parkovišti. To bylo mojí hlavní motivací."