Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Hamilton by Red Bullu motory Mercedes nedal

Hamilton by Red Bullu motory Mercedes nedal

A Williams také ne.

Lewis Hamilton je zásadně proti tomu, aby se Red Bull dostal k motorům Mercedes, a prý pokud to jeho šéfové myslí se získáváním titulů vážně, tak to nedopustí.

Vztahy mezi Red Bullem a Renaultem již dlouho nejsou zrovna nejlepší a francouzská automobilka si pravděpodobně založí vlastní tovární tým nebo z F1 odejde. Pokud by se Red Bull měl u Renaultu dostat do pozice řadového zákazníka, tak to by raději byl řadovým zákazníkem Mercedesu a dostával jeho již druhou sezónu dominantní pohonné jednotky. A pokud by Renault odešel, Red Bull by ani neměl moc na výběr.

Na druhé straně je Toto Wolff v nezáviděníhodné situaci, sedíc v křesle sportovního ředitele Mercedesu i v kresle šéfa týmu sídlícího v Brackley. Jako šéf týmu F1 nechce mít v poli tak silného konkurenta s tak dobrými motory, ale jako sportovní ředitel Mercedesu musí brát v úvahu výhody plynoucí ze spojení Mercedesu s Red Bullem, značkou velmi oblíbenou u mladých lidí a týmem schopným vyhrát šampionát, pokud by tovární tým zakopl. Lewise Hamiltona však žádné pochybnosti netrápí.

"Pokud to myslíme s vyhráváním titulů vážně, tak odpověď je nepochybně ne," odpověděl Hamilton na otázku, zda by bylo pro Mercedes dobré spojit síly s Red Bullem. "Red Bull je skvělý tým, ale bylo by to totéž, jako dát naše motory Ferrari. Vůbec to nepotřebujeme, finančně bychom tím nic nezískali. Nejlepší je to tak, jak je to teď.

Ani není překvapením, že nový přírůstek do rodiny Mercedesu by nepotěšil ani Williams, momentálně nejsilnějšího zákazníka německé automobilky.

"Upřímně, nebyla bych tím nadšená a asi nikdo ve Williamsu," řekla Claire Williams, zástupkyně svého otce Franka Williamse. "Teď jsme před Red Bullem, ale Red Bullu nikdy netrvalo dlouho vzpamatovat se. Pokud by se dostali k motorům Mercedesu, tak bychom se s tím smířili a museli bychom prostě vyrobit lepší šasi. To je ale záležitost pouze mezi Mercedesem a Red Bullem, my to neovlivníme."