Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Alonso: McLaren může zrychlit o 2.5 sekundy

Alonso: McLaren může zrychlit o 2.5 sekundy

Věří, že už příští rok bude vyhrávat.

Fernando Alonso věří, že McLaren a Honda mohou do prvního závodu sezony 2016 najít 2.5 sekundy na kolo a díky tomu ukázat Mercedesu jenom koncovky výfuků.

"Dva a půl sekundy. Pokud se zlepšíme o dva a půl sekundy, budeme příští rok vyhrávat," řekl Alonso v Austinu na účet možného pokroku během zimní přestávky.

Když se ho novináři zeptali, jestli je to dosažitelný cíl, odpověděl: "Ano, jsem přesvědčen, že ano. Můžeme to dokázat, ale nebude to jednoduché. Budeme muset tvrdě pracovat a udržet vysokou disciplínu a všechno pospojovat, protože v této nové F1 rozhoduje balík. Vše musí do sebe zapadat, aby vznikl perfektní vůz. Víme o tom, pracujeme na tom a snažíme se do toho dát všechno. Musíme vymazat obrovský odstup.

Kromě toho potřebujeme zlepšit i spolehlivost. Nemůžeme zapomínat, že letos jsme už použili 11 motorů a to si příští rok nebudeme moci dovolit. Musíme si poradit se spoustou věcí, ale každý krok a každé rozhodnutí přijaté během posledních měsíců bylo správné a logické, takže zůstávám optimistický.

Dalším krokem jsou vítězství. Vítězit, to znamená porážet Mercedes a to se momentálně nedaří ani velkým týmům, které již víceméně odstranily všechny své problémy. Takže je to obrovská výzva, ale my se o to přinejmenším pokusíme."

Největší krok vpřed bude muset udělat Honda, která už pro příští sezónu přislíbila mnohem efektivnější rekuperační systémy. Alonso je přesvědčen, že příští rok McLarenu skutečně dodá lepší a výkonnější pohonné jednotky. Pomohou jí k tomu zkušenosti nasbírané během sezóny 2015.

"Pracují na tom. Nic neslibují, na to máme před sebou ještě příliš mnoho práce, ale myslím, že i oni jsou ohledně příštího roku velmi optimističtí. Podle mě se letos museli naučit mnohem víc, než předpokládali. Nyní můžeme pokročit mnohem více než kterýkoliv jiný tým v poli, protože my jsme se letos naučili více než ostatní. Pro nás je každé kolo novou informací a něčím, co nám pomůže v přípravě na příští sezónu."