Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Renault tento týden nic důležité neoznámí

Renault tento týden nic důležité neoznámí

Fanoušci by už ale neměli čekat dlouho.

Očekávali jsme, že Renault využije pozornost médií věnovanou poslednímu závodu sezóny a oznámí návrat svého továrního týmu, ale dnes už víme, že se tak nestane. Francouzská automobilka počká do skončení sezóny.

"Obávám se, že na to nemohu odpovědět," zareagoval Cyril Abiteboul, ředitel Renault Sport F1, na dotaz ohledně budoucnosti Renaultu v F1. "Rád bych byl v pozici odpovědět, ale dnes ne. Co mohu říci je, že tento víkend neoznámíme nic ohledně střednědobé a dlouhodobé budoucnosti Renaultu v F1. Ale velmi pravděpodobně se tak stane v průběhu příštího týdne.

Celou dobu jsme říkali, že to chceme udělat po sezóně. Sezóna skončí v neděli, téměř na začátku prosince. Zapadá to do našeho plánu."

Christian Horner, šéf Red Bullu, však už novinářům prozradil, že jeho tým má smlouvu s výrobcem motorů a je celkem jisté, že je jím Renault. Můžeme pouze hádat, že francouzská automobilka chce nechat Lotus F1 v tichosti dokončit sezónu a příliš nepoukazovat na to, že nezakládá tovární tým od nuly.

V Abú Zabí je i Jerome Stoll, prezident Renault Sport F1, a novináři se ho samozřejmě zeptali na současnou situaci.

"Odkdy jsme 28. září podepsali dohodu o záměru uzavřít obchod, probíhá proces, kterého se účastní mnoho lidí. Myslím, že kolem 50 lidí pracuje ve dne v noci na realizaci možné akvizice většinového podílu v Lotusu. Je to jen projekt a je to jako na horské dráze. Velmi vzrušující," řekl Stoll.

"Musím říct, že letos je to na trati trochu frustrující. Je nám líto, že pro Red Bull a Toro Rosso nemáme lepší motory, ale my jsme vždycky věděli, že vypořádat se s našimi problémy bude dlouhodobá záležitost. Nezvládli jsme připravit produkt, který by si s novými pravidly poradil podle našich představ. Nyní snad budeme mít strategii, čas a zdroje naplnit očekávání během pár příštích let."