Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Marchionne: Haas není naše béčko

Marchionne: Haas není naše béčko

Propojení je omezeno na oblast techniky a vývoje.

Prezident Ferrari Sergio Marchionne popřel, že by Haas F1 vznikl jako neoficiální b-tým Scuderie Ferrari. Americký nováček využívá větrný tunel v Maranellu, dostane nejnovější pohonné jednotky i s převodovkami a všemi částmi vozu, kterých sdílení není zakázáno pravidly. Na trati ale propojení nebude vůbec vidět.

"Dohoda s Haasem je velmi konkrétní a omezena na poskytování technických řešení, které novému týmu pomohou stát se součástí F1," řekl Marchionne. "Jsem nadšený, že můžeme Haasu poskytnout technickou podporu, ale je třeba na ně pohlížet jako na samostatný tým, který bude na trati bojovat sám za sebe. Nic víc tam nehledejte."

Podezření na silnější propojení dvou týmů podpořila jezdecká dvojice. Jako první se k týmu připojil Romain Grosjean, který se netají tím, že toto by pro něj mohla být cesta do týmu Ferrari. Jako druhý byl oznámen Esteban Gutiérrez, který loni zastával místo třetího jezdce Scuderie a zřejmě doufá, že po poražení Grosjeana by to mohl být on, kdo nahradí Kimiho Räikkönena.

"Pokud jde o Grosjeana, viděl jsem ho na trati, ale jinak ho neznám. Bylo by mimořádně předčasné a také nevhodné začít nyní diskutovat o přivedení pilotů z jiného týmu. Jsme rádi, že máme Sebastiana a Kimiho. O změně v jezdecké sestavě se může rozhodnout na konci sezóny. V této oblasti jsme ještě nic nepodnikli a jsme spokojeni se sestavou pro rok 2016."