Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Maldonada by údajně mohl nahradit Magnussen

Maldonada by údajně mohl nahradit Magnussen

Mluvčí Renaultu změnu nevyloučil.

Pastorovi Maldonadovi, podle informací BBC, hrozí ztráta místa v továrním týmu Renaultu.

Maldonadova smlouva je údajně propojena se smlouvou s jeho sponzorem, venezuelskou státní ropnou společností PDVSA. Obě smlouvy Renault zdědil po předchozím vlastníkovi týmu z Enstone a obě by nemusely být dodrženy z důvodu nevyplaceného sponzorského příspěvku. PDVSA údajně dluží přibližně 50 milionů amerických dolarů, které měly už pár týdnů ležet na účtu týmu.

Renault zprávu nepotvrdil, ale připouští, že do začátku sezóny ještě může dojít ke změně ve složení jezdecké dvojice.

"V této chvíli jde o spekulaci, s Pastorem máme smlouvu. Taková je současná situace. Nikdo neví, co všechno se ještě může změnit do australského začátku sezóny, ale v této chvíli pokračujeme s Pastorem a Jolyonem (Palmerem)," oznámil mluvčí Renaultu.

Taková zpráva pro média může být taky způsobem, jak na PDVSA zatlačit, aby peníze poslala co nejdříve. Ropný gigant má však jiné problémy. Celosvětový pokles cen ropy tvrdě zasáhl celou venezuelskou ekonomiku a desítky milionů dolarů by se daly využít jinak než na propagaci země prostřednictvím Pastora Maldonada a F1. Program podpory venezuelských závodníků přitom vznikl ještě za vlády Huga Cháveze, který zemřel v roce 2013.

Zaměstnanci týmu zároveň prozradili, že továrnu navštívil Kevin Magnussen, bývalý jezdec McLarenu. 23letý Dán v roce 2014 přišel o závodní sedačku a na konci minulé sezóny i o post testovacího jezdce McLarenu. Je možné, že se s ním počítá jako s testovacím jezdcem, ale také jako s náhradníkem připraveným vrátit se na starty velkých cen.