Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Maldonado už pracuje na plánu B

Maldonado už pracuje na plánu B

Je možné, že se už do F1 nevrátí.

Venezuelský závodník Pastor Maldonado si po rozvázání smlouvy s Renaultem dopřává rok téměř nerušeného odpočinku, ale příští rok se chce do F1 vrátit. Připouští i možnost, že by se to nepodařilo a v takovém případě bude závodit v jiné prestižní sérii.

"Pracujeme na plánu B, protože v F1 si nemůžete být nikdy ničím jistí," prozradil Maldonado Autosportu. "Mám dobrou šanci na návrat, ale jako profesionál potřebuji mít i plán B. Takže se ohlížíme po něčem v Evropě, případně bych mohl závodit v USA."

Kdyby si Maldonado musel vybrat něco mimo F1, volil by podobně jako většina bývalých jezdců F1.

"Do NASCAR bych asi nešel, protože to jsou úplně jiné závody. Svou kariéru jsem začal v Evropě a bylo by pro mě těžké, i když ne nemožné, jít do USA a závodit v NASCAR, protože je to odlišný typ motorsportu. WEC je zajímavá možnost a zajímavé by bylo i DTM. A možná ještě IndyCar. Je to soutěž monopostů, takže bližší mému stylu. Takže tyto tři série a Formule E. Uvidíme."

 

Tuto sezónu nejezdí jen kvůli tomu, že o rozvázání smlouvy mezi jeho týmem a jeho sponzorem se dozvěděl, když už nebylo možné najít dobré volné místo.

"Rozhodlo se krátce před začátkem sezóny, takže to byl automatický konec hry. Už byl únor," řekl Maldonado, přestože o jeho možném nahrazení Kevinem Magnussenem se mluvilo už od prosince. Ještě jsem to zkusil a byly nějaké příležitosti, ale ne v týmech a sériích, o které jsem měl zájem. Pro vítězného jezdce F1 je těžké odejít a trpět v jiné sérii. Ale věděl jsem, že to není konec světa, ve stejné situaci již byli i Magnussen a Hülkenberg a také Kimi (Räikkönen) a všichni se vrátili silnější než předtím."

Maldonado své volno přerušil kvůli nabídce od Pirelli otestovat první prototypy nových pneumatik pro sezónu 2017, přičemž ve voze GP2 zkoušel pneumatiky pro tuto sérii i pro F1.