Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Maldonado: Přišlo to jako blesk z čistého nebe

Maldonado: Přišlo to jako blesk z čistého nebe

Poprvé přiznal, že vše začalo ztrátou sponzora.

Pastor Maldonado řekl, že ztráta závodní sedačky u Renaultu přišla nečekaně jako blesk z čistého nebe. To je trochu zvláštní, protože o finančních problémech ropné společnosti PDVSA a Maldonadově možném nahrazení se mluvilo několik týdnů před oficiálním oznámením. Zároveň ale poprvé přiznal, že první krok udělalo PDVSA.

"Situace se radikálně změnila v průběhu pár hodin a najednou jsem byl bez sponzora. Z toho vyplynuly ostatní věci," řekl Maldonado Autosprintu. "Nehněvám se, nechci být ani negativní, ale nejsem ani spokojený. Přišlo to jako blesk z čistého nebe."

Maldonadův manažer Nicolas Todt již po oznámení rozvázání smlouvy s Renaultem řekl, že Maldonado se nepokusí získat místo v Manoru, posledním týmu s volnou závodní sedačkou, což by prý pro jeho kariéru nemělo žádný smysl. Můžeme dodat, že bez sponzora by to zřejmě ani nebylo možné, a tak Maldonado sezónu 2016 vynechá a chce se soustředit na hledání dobrého místa pro sezónu 2017.

"Je to citlivá záležitost. Musím se s tím vyrovnat a soustředit se na hledání nové cesty jak pokračovat dál. PDVSA bylo skvělé a státní program podporoval i další jezdce, například EJ Visa a Saminu Gómezovou, i jiné sportovce."