Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Maldonado není v F1, protože nechce

Maldonado není v F1, protože nechce

Bude závodit, pokud se mu bude chtít.

Pastor Maldonado tvrdí, že nečekaný odchod Nika Rosberga mu po skončení minulé sezony pootevřel dveře vedoucí zpátky do F1. Jenže on toho z vlastní vůle nevyužil, jelikož nabídka nebyla dostatečně atraktivní.

"Měl jsem zkušenosti a měl jsem příležitost vrátit se," řekl Maldonado Motorsportu o letošní sezoně. "Byl jsem opravdu blízko návratu, ale rozhodl jsem se jinak. Jelikož jsem z toho neměl dobrý pocit a žádné záruky, bylo lepší zůstat mimo. Takže jsem odmítl."

Maldonadova kariéra byla sponzorována venezuelským státním ropným a plynárenským monopolem PDVSA a není tajemstvím, že od chvíle, kdy špatná ekonomická situace Venezuely ho přiměla stáhnout podporu, skončil i zájem několika týmů F1 o tohoto jezdce s nelichotivou přezdívkou "Crashdonado". Jméno tajemného týmu s nezajímavou nabídkou jsme se od Maldonada nedozvěděli.

Kdo by čekal slova zklamání a smutku, čekal by marně. Mnozí se diví, že Nico Rosberg odešel do jezdeckého důchodu jako čerstvý třicátník hned po zisku mistrovského titulu. Maldonado naposledy závodil jako třicetiletý a zpět za volant se již možná také nevrátí, ačkoli mistrovský titul nezískal. V životě jsou i jiné věci a peněz má zřejmě dostatek.

"Možná se vrátím. Momentálně to není pouze o sponzorovi. Nejsem tam (v F1), protože tam teď nechci být. Zjistil jsem, že v životě je i něco přitažlivějšího než F1. Závodění není všechno. Samozřejmě mi chybí, protože motorsportu jsem zasvětil celý svůj život. Začal jsem, když mi bylo šest let. Když se jednoho rána probudím a řeknu si: Dobře, je čas vrátit se zpět, tak se vrátím."

Momentálně ale nic neplánuje.

"Budu něco dělat, ale ještě nevím co."