Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Abiteboul: Přijmout Red Bull bylo dobré rozhodnutí

Abiteboul: Přijmout Red Bull bylo dobré rozhodnutí

V F1 se nemůžete nechat brzdit minulostí.

Renault měl důvody odmítnout novou smlouvu s týmem Red Bullu, ale po spočítání plusů a minusů ji správní rada automobilky schválila a generální ředitel přidal svůj podpis. Podle šéfa programu Renaultu v F1, Cyrila Abiteboula, je to znak změny v přístupu Renaultu.

"Podle mě je silnou stránkou správní rady Renaultu extrémní pragmatičnost. V první řadě nám věří a kromě toho učinili rozhodnutí dobré pro budoucnost a minulost nechali minulostí. Přesvědčil je náš návrh na prodloužení spolupráce s Red Bullem, ale za odlišných podmínek. A kvůli těmto podmínkám to bylo správné rozhodnutí."

Red Bull loni v září oznámil, že od Renaultu odchází, aby si našel lepšího dodavatele nebo odešel. Když však neuspěl u Mercedesu ani Ferrari a žádnou šanci mu nedala ani Honda a ani odejít se mu ve skutečnosti nechtělo, musel opět zaklepat na dveře Renaultu. Nyní za motory pravděpodobně zaplatí více, ale budou to peníze sponzora TAG Heuer, který motory přejmenuje podle sebe.

"Pokud chce Renault v tomhle byznysu uspět, musí být více oportunistický," pokračoval Abiteboul. "Já se na to dívám, jako na první test a Renault ho zvládl na jedničku. Kdo chce uspět, musí hledět dopředu a nesmí se zakopat na jedné pozici jen kvůli minulosti."

Oficiální představení obnoveného továrního týmu Renaultu proběhne v Paříži 3. února a Red Bull 17. února v Londýně slavnostně odhalí nový barevný design svých vozů.