Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault díky Red Bullu nedopadl jako McLaren

Renault díky Red Bullu nedopadl jako McLaren

Škoda že o něj přichází, ale také ne

A ještě jednou na téma ukončeného vztahu týmu Red Bull a Renaultu. Cyril Abiteboul opět připomíná, že mnoho dobrých věcí provázely otřesná komunikace, PR a poškozování dobrého jména automobilky.

"Jedním z důvodů, proč je nám to sice líto, ale moc ne, je, že Red Bull kontroloval naši komunikaci a my jsme pak museli reagovat," řekl šéf Renaultu v rozhovoru pro Motorsport. "Neměli jsme stejné podmínky, protože Red Bull je z komunikačního hlediska mnohem mocnější než my. Neustále jsme byli zahnáni do kouta, to byla komunikační taktika, která vyhovovala jejich záměrům. A bohužel žijeme ve světě, kde se to, co se dokola opakuje, stává realitou.

Nalijme si čistého vína, náš motor stále není takový, jaký by měl být, ale není tak špatný, jak se může zdát. A mohu vás ujistit, že příští rok bude mnohem lepší."

Jako klad Abiteboul zmínil, že Red Bull sloužil jako výborný orientační bod. Ukázal továrnímu týmu, co se s jejich motorem dá dokázat. To je něco, co McLarenu chybělo, než se rozloučil s Hondou a padl na ústa.

"Bylo skvělé mít Red Bull poslední tři roky na palubě, protože jsme rozbíhali vlastní tovární tým a Red Bull mu ukázal, kde jsou hranice toho, co je možné s naším motorem. V dobrém i ve špatném smyslu. Díky tomu jsme se nedostali do situace jako McLaren, který žil v iluzi a když ta skončila, tak to pro něj byla tvrdá rána. My nemáme iluze, nežijeme ve snech. Přesně víme, jaká je konkurenceschopnost našeho šasi i motoru."