Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull v Montrealu stále se starými motory?

Red Bull v Montrealu stále se starými motory?

Abiteboul: Musíme se nad tím ještě zamyslet

Red Bull se těší na vylepšení pro pohonnou jednotku, která by měl mít Renault k dispozici příští týden v Kanadě. Cyril Abiteboul ale říká, že si ještě není jistý, zda jej dostanou i jezdci Red Bullu. Okruh Gillese Villeneuvea přitom má delší rovinky, na nichž bude výkon motoru důležitým faktorem. Možné vysvětlení je, že nasazení nové pohonné jednotky může být oddáleno, pokud jezdec během první třetiny sezony už jednu dostal (Daniel Ricciardo), nebo pokud motor ještě nemá odjeto moc kilometrů (Max Verstappen).

"Máme (připravenou) novou verzi motoru," potvrdil Autosportu Abiteboul. "Ještě jsme nepotvrdili, že ji použijeme. Motory jednotlivých vozů totiž nemají odjeto stejný počet kilometrů. Máme k dispozici šest motorů, což nám umožnili naši dodavatelé. Jsme připraveni, ale nejsme si jisti, že nasadit je do všech šesti vozů je nejlepší nápad, zejména ve vztahu k Red Bullu. Musíme se nad tím ještě zamyslet. Vždy postupujeme ve spolupráci se zákazníkem, abychom zajistili co nejlepší výsledky v celé sezoně. Jedná se o malé navýšení výkonu. Změní se hlavně spalovací motor, od kterého očekáváme více výkonu Na tuto část se soustředíme celý tento rok a pravděpodobně i budoucí."

Pokud by Red Bull nedostal nové motory, nebude moci porovnat rychlost vývoje Renaultu s pokrokem dosaženým Hondou, která možná bude mít vylepšené pohonné jednotky pro sesterský tým Toro Rosso.