Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

GP2 zná formát víkendu a kalendář

GP2 zná formát víkendu a kalendář

Startovat bude 12 týmů nejméně po tři roky.

Nová formulová série GP2, následovník FIA F3000, již zná týmy, které budou startovat, a formát víkendů. Pojede se dvanáct závodů a do nich bude startovat 12 týmů. Jedná se o Arden International, ASM, BCN Competition, Campos, Coloni, DAMS, David Price Racing, Durango, HiTech Piquet, iSport International, P1 Motorsport a Supernova.

Zbývá místo ještě pro jednoho potenciálního zájemce.

11 závodů se pojede o společném víkendu s formulí 1, poslední závod se pojede 25. září v Bahrajnu. Zájemců bylo více, ale podmínkou bylo upsat se na účast nejméně na tři roky. Přednost měly týmy, které se již nějak prezentovaly předchozí účastí v jiných sériích.

O víkendu se pojedou dva závody, jeden v sobotu na 180 km, druhý v neděli na 80 km. V pátek se pojede jeden třicetiminutový trénink a jedna třicetiminutová kvalifikace. V té se rozhodne o postavení na startu do prvního závodu, do druhého závodu se bude startovat podle výsledků prvního, jen prvních osm bude otočeno (první bude startovat jako osmý, druhý jako sedmý, atd.).

Jezdci ze sobotního závodu budou hodnoceni podle klíče 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1, z krátkého nedělního pak 6, 5, 4, 3, 2, 1. Vítěz kvalifikace dostane dva body, dva body ten, kdo zajede nejrychlejší kolo.