Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Může Alonso přestoupit do Mercedesu?

 Může Alonso přestoupit do Mercedesu?

Wolff by měl zájem, pokud by se nedohodl s Rosbergem.

Připravuje šéf Mercedesu mediální bombu, přestup Fernanda Alonsa do vítězného týmu, kde se před ukončením kariéry ještě jednou setká s Lewisem Hamiltonem? S největší pravděpodobností ne, tedy alespoň prozatím. Alonso je na seznamu náhradníků, kteří mohou být osloveni, pokud selžou jednání s Nicem Rosbergem, kterému letos končí kontrakt. Překážkou by nebyl ani Alonsův věk, pokud on sám ještě nepomýšlí na odchod do důchodu.

"Fernando je jeden z nejlepších jezdců celé historie F1 a líbí se mi jeho povaha," vysekl Toto Wolff poklonu dvojnásobnému šampionovi, když v Barceloně mluvil s redaktorem novin El Mundo. Vzápětí ho ale možná trochu zklamal.

"Ale naší prioritou je Nico, a dokud s námi vyjednává, nemůžeme vést rozhovory s nikým jiným. Stejná pravidla platila i předtím, když jsme dohadovali novou smlouvu s Lewisem. I tehdy jsme jednali pouze s ním a s nikým jiným. Ale kdyby Rosberg nechtěl prodloužit svou smlouvu, zvážili bychom ostatní možnosti a mezi nimi i Fernanda. Jeho věk není problém, stále je rychlý a motivovaný."
 
Alonso brzy oslaví 35. narozeniny, což ještě není tak moc a navíc už deklaroval zájem odjet alespoň jednu sezónu ve voze nové generace, se kterou se začne jezdit od roku 2017. V Mercedesu by mu k třetímu titulu možná stačila i jediná sezona a po víc než desetiletí by mu ho snad fanoušci i dopřáli, jenže je tu Nico Rosberg, vede šampionát, v Mercedesu je perfektně spokojený a vztahy uvnitř týmu už, zdá se, nedokáže narušit ani kolize s vozem týmového kolegy.