Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso se už těší na nový okruh

Alonso se už těší na nový okruh

Kombinuje skvělé prvky městských a tradičních okruhů.

Fernando Alonso si je jistý, že první závod v Baku bude vynikající zábava a těší se i z povinnosti spojené s postem ambasadora závodu, který mu hlavní město Ázerbájdžánu oficiálně svěřilo.

"Už se opravdu nevím dočkat chvíle, kdy se poprvé dostanu na trať," řekl Alonso. "V mé roli ambasadora jsem měl to štěstí, že jsem předem viděl detailní plány nového okruhu a sledoval, jak se během uplynulých měsíců všechno dávalo dohromady. Profil trati je opravdu působivým hybridem vzrušující jízdy po městském okruhu s úzkými ulicemi a těsným závoděním a tradičnější trati s místy, kde se jezdí vysokou rychlostí a kde se dá předjíždět."

Alonso se během týdne připravoval v simulátoru McLarenu.

"Už jsem na něm jezdil v simulátoru a má spoustu výjimečných míst. Středověké hradby v blízkosti nově položeného asfaltu, zatáčky směřující proti směru hodinových ručiček, minimum výjezdových zón. Má všechny předpoklady na dramatický a vzrušující závod."

Alonso pochválil Baku a Ázerbájdžán i za to, že se odhodlaly přivést F1 do dosud pro ni neobjeveného regionu a vynaložili k tomu značné úsilí.

"Měsíce jsem sledoval pokračování prací v Baku vstříc dokončení a je mi jasné, že organizátoři potřebovali hodně plánování a zdrojů vložených do infrastruktury kolem okruhu a nyní může být ze závodu událost s velkým významem pro celý region."