Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pirelli nadále podezřívá týmy z podvádění

Pirelli nadále podezřívá týmy z podvádění

Situaci chce vyřešit co nejdříve.

Pirelli a FIA nadále pátrají po tom, jak týmy manipulují s tlakem v pneumatikách. Od Velké ceny Monaka se týmy s FIA dělí o neupravená data z telemetrie a FIA se o ně dále dělí s Pirelli, ale odhalení a odstranění děr v pravidlech a postupech mohou být během na dlouhou trať.

"Všechny naše plány jsou ve fázi formování, ještě nějaký čas potrvá, než upravíme procedury. Data nasbíraná v Monaku byla základem pro nastartování výzkumného programu, který právě běží a ještě je příliš brzy hovořit o tom, zda máme nějaké obavy," řekl Charlie Whiting, ředitel technického oddělení FIA.

Zatímco FIA nikam nespěchá, Pirelli by rádo dalo věci do pořádku co nejdříve.

"Momentálně studujeme data. Našli jsme pár míst, o kterých si myslíme, že jsou tak trochu šedou zónou. Doufáme, že situace a procedura se vyjasní během příštího týdne," řekl sportovní ředitel Pirelli, Paul Hembery. "Tohle je pro výrobce pneumatik klíčová oblast. Potřebujete vědět, jaký tlak je v pneumatikách během jízdy. Určitě to chceme vyřešit ještě letos. Zároveň tím zastavíme týmy investující hodně peněz do hledání cest, jak optimalizovat svou situaci. Nechceme, aby své peníze utrácely na tenhle typ věcí."