Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jak Rosberg věděl, který přepínač je správný?

Jak Rosberg věděl, který přepínač je správný?

Pro Alonsa je vůz složitý jako loď ze Star Treku.

Toto Wolff po závodě vysvětlil, že nesprávná funkce pohonných jednotek v továrních vozech Mercedesu je důsledkem neideální přípravy v pátečních trénincích. Některé věci tedy zůstaly neověřené a špatně nastavené a jezdci nemohli vědět, které z množství nastavení není vyhovující pro závod.

"Absolutně ne," odpověděl šéf Mercedesu na otázku, zda by Lewisu Hamiltonovi delší příprava v simulátoru pomohla rychleji odhalit problém. "Tyto procesy hledání správného nastavení jsou tak komplikované… V simulátoru byste je nenašli."

Inženýři nemohli svým jezdcům poradit, kvůli omezení komunikace mezi jezdcem a boxovou zídkou, které je od začátku této sezony ještě přísnější než loni. Fernandu Alonsovi se od začátku nelíbí, vozy jsou příliš komplikované a jezdci pomoc prostě potřebují.

"Toto pravidlo od začátku nedává smysl. Nechají nás pilotovat vesmírné lodě, s takovou technologií, ale nedají nám informace. Občas je těžké zjistit, s čím má vůz problém a co je třeba udělat. Možná to časem nějak vyřešíme," řekl Alonso.

Nico Rosberg přesto našel řešení relativně rychle. Jak vypátral správný přepínač?

"Nebyla to jednoduchá situace, protože je tu to omezení komunikace a nemohli nám přesně říct, s čím máme problém," řekl německý závodník. "Ale cítil jsem problém motoru bez části výkonu, tak jsem se podíval na volant a zjistil: "Musí to být tento, tak ho vypnu." Pak už bylo všechno v pořádku."

Takže přesně věděl, co má hledat?

Ne, nebylo to vůbec zřejmé. Bylo to jen… Musel jsem o to přemýšlet, protože jsem to cítil. Oni řekli, že je problém v režimu motoru, jenže ve kterém režimu? Máme jich tolik… Takže jsem se musel zamyslet a zjistil jsem, že to musí být ten. Spojil jsem můj pocit s tím, co ty přepínače dělají."