Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen poděkoval za skvělý vůz

Verstappen poděkoval za skvělý vůz

Ricciardo neměl s kým závodit.

Max Verstappen včera stál na stupních vítězů spolu s jezdci Mercedesu a (protože se ještě nerozhodlo o penalizaci pro Nica Rosberga), těšil se z třetího místa a hlavně z konkurenceschopnosti svého vozu. Během závodu sváděl s Rosbergem vyrovnaný boj a dokonce jej předjel, což se za poslední roky podařilo málokomu.

"Byl to velmi vzrušující závod, na začátku velmi náročný, podařilo se mi předjet Nica a na konci stintu jsem doháněl i Lewise. Myslím, že výměnu pneumatik jsme měli udělat o kolo dříve, ale pak jsem už jel vlastní závod. Nico se bohužel dostal přede mě, ale i pak to byl skvělý závod, stále jsem před sebou viděl první dva vozy závodu. Musím Red Bullu poděkovat za fantastický vůz, tým si zaslouží obrovské uznání."

Novináři Verstappena požádali, aby podrobněji popsal svůj předjížděcí manévr v Becketts, kde se nejen dostal před Nica Rosberga, ale ještě měl dostatek rychlosti, aby se ubránil na následující rovince.

"Podle mě jsme na přechodných pneumatikách měli celou dobu dobrou rychlost, ale na začátku jsem měl problém s viditelností, kvůli sprškám vody (od Rosbergova vozu), hlavně v prvním sektoru. Nemohl jsem jezdit za ním, protože jsem neviděl, kam jedu! Ale když trať trochu oschla, mohl jsem zaútočit. Kolem Nica jsem se dostal vnějškem. Vůz měl hodně přilnavosti, proto jsem mohl udělat takový manévr."

Lewis Hamilton po závodě řekl, že safety car nebyl vůbec nutný a diváci mohli vidět zajímavý start. Nico Rosberg oponoval, protože v některých místech přes trať tekla voda. Verstappen souhlasí s Rosbergem.

"Ano, souhlasím. Hlavně na hlavní rovince bylo hodně vody, ale možná se za safety carem nemuselo jet tak dlouho. Asi tak po dvou kolech jsem byl připravený závodit."

Red Bull má podle Verstappena před sebou dva jasné cíle. Nadále stahovat náskok Mercedesu, aby s ním mohl bojovat alespoň na některých tratích a porazit Ferrari v Poháru konstruktérů.

"V první řadě jsme se ještě v Poháru konstruktérů nedostali před Ferrari, takže máme dva primární cíle. Dostat se před ně (Ferrari) a poté smazat ztrátu (na Mercedes)."

 

Danielu Ricciardovi patří čtvrté místo a svůj závod popsal slovem "nudný".

"Řekl bych, že to byla nuda. Měli jsme trochu smůlu s virtuálním safety carem a mezi mnou a čelem závodu vznikla mezera. Pak jsem už závodil sám se sebou. Jakmile jsme se dostali před Péreze, už jsem neměl co dělat, jen doufat, že se vředu něco semele. Nemyslím si, že jsme se špatně rozhodli. Byla to smůla. Hodně jsme o tom mluvili a tehdy se to zdálo být správné, všechno v pořádku, ale byl to nudný závod. Neměl jsem o co bojovat a ani s kým."