Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Verstappena přibrzdila žlutá vlajka

Verstappena přibrzdila žlutá vlajka

Na suchu bude určitě rychlý.

Max Verstappen skončil ve včerejší kvalifikaci až na druhém místě, ale přesto zůstal spokojený a sebevědomý. V sobotním tréninku byl suverénně nejrychlejší, ale to bylo na suché trati. Na mokré byl vůz nervózní, což se projevilo i jedněmi hodinami. A přesto se Verstappen pořád mohl vyšvihnout na pole position, kdyby ho v rozhodující chvíli nepřibrzdila žlutá vlajka.

Byla to náročná kvalifikace, déšť střídaly fáze osychání trati. Bylo důležité být ve správný čas na správném místě,“ vysvětluje Nizozemec. „Ale vůz byl celkově dobrý a ve Q3 je to prostě trochu i o štěstí, jestli se podaří zajet nejrychlejší kolo. Mě v mém posledním pokusu trochu zbrzdila žlutá vlajka, bohužel. Ale budeme v první řadě a na suché trati budeme mít i silný vůz.

Zklamáním bylo chování britských fanoušků na tribunách, kteří na Verstappena bučeli. Zřejmě následek loňského kontroverzního boje o vítězství ve VC Velké Británie i mistrovský titul. Úřadující šampion poukázal na to, že svědkem nepříjemnosti byl Billy Monger ve službách televize Sky.

Smutné bylo, že jsem nerozuměl Billymu, co se mě ptá. Kvůli tomu to byl problém. Ale jinak mají právo bučet, když chtějí. Pro mě to nic neznamená. Přesto tady rád závodím, je to skvělý okruh a obecně i skvělá atmosféra. Někteří z nich mě prostě nemají rádi, já jsem s tím smířený. Prostě jejich názor.

Druhé místo v kvalifikaci nechává Verstappenovi dobré šance na vítězství. Foto: Red Bull

Sergio Pérez si trochu postěžoval, že mu v závěru kvalifikace překážel pomalejší vůz před ním.

Celkem dobrý výsledek v proměnlivých podmínkách. Samozřejmě jsem mířil výše, takže nejsem docela spokojený, ale budu na pozici, ze které se dá útočit. Nemůžu být ani zcela zklamaný, měl jsem smůlu. V závěru Q3 jsem měl rovnou před sebou Strolla, proto moje poslední dvě kola nemohla být ideální,“ řekl Pérez, jenž dnes odstartuje ze čtvrtého místa.

Zdroj: f1i, úvodní foto: Red Bull