Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso bude příští rok bojovat o titul

Alonso bude příští rok bojovat o titul

S McLarenem budou dominovat F1.

Možná nic nového pod sluncem, ale je dobré vědět, že Fernando Alonso a McLaren se i přes zaostávání za původním plánem nevzdávají naděje na boj o titul už v roce 2017, posledním roce Španělova tříletého kontraktu.

"Příští rok chceme získat mistrovský titul," řekl Alonso během rozhovoru pro Autosprint. "Rád bych častěji jezdil vepředu, ale v současné době je prostě taková situace. Dívám se na to jako na dospívající projekt, čekání na lepší časy. Minulý rok byl velmi náročný a bolestivý, protože jsme měli problémy, které jsme pravděpodobně nemohli vyřešit testováním.

Letos je vidět zlepšení. Možná jsme týmem, který se za posledních 12 měsíců zlepšil nejvíc ze všech. Problém je v tom, že ostatní výrobci motorů pracují už 36 měsíců. Není snadné nebýt pozadu, když jste měli pouze polovinu času. Teď už máme v pořádku spolehlivost, chybí výkon. Ten budeme mít příští rok. Jsem si jistý, že přijde čas, kdy budeme nejlepší ze všech.
"
 
Alonso vkládá velké naděje do Jusuke Hasegawu, který před začátkem sezóny vyměnil Jasuhisu Araje a prý program Hondy v F1 vede mnohem lépe.

"Rychle postupujeme. Nový šéf Hasegawa přišel rovnou ze závodů, je otevřenější novým nápadům a řídí se jinou filozofií. Hodně věcí se zlepšilo, ale víme, že jsme přinejmenším osm měsíců pozadu za naším plánem a kromě toho děláme malé chyby během víkendů, kupříkladu strategické chyby v kvalifikaci i v závodě. (Jost) Capito (nový generální ředitel týmu McLaren) nám bude muset pomoci s napravování těchto věcí, použít své zkušenosti z jiných sérií. Tyto malé změny nám pomohou dosáhnout rychlý progres."