Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo očekává souboj s Ferrari

 Ricciardo očekává souboj s Ferrari

Mercedes je asi i na Hungaroringu příliš rychlý.

Mnozí fanoušci doufají, že Red Bull zítra a hlavně pozítří dokáže překvapit a bude rovnocenným soupeřem Mercedesu, dnešní tréninky tomu ale nenaznačují. Daniel Ricciardo řekl, že ztráta přibližně šesti desetin sekundy na kolo víceméně odpovídá skutečnosti a myslí hlavně na poražení Sebastiana Vettela a Kimiho Räikkönena.

"Podle mě je to celkem reálná ztráta. I kdybychom dnes byli blíže, na sobotě by to nic nezměnilo. Dá se říci, že rozdíl je poměrně reprezentativní," řekl Australan. "Zdá se, že jsme na tom dobře, i když bychom rádi byli ještě blíže k Mercedesu. Momentálně jsme druzí. Dnes jsme byli o trochu rychlejší než Ferrari a víceméně se plní naše předpoklady. Věděli jsme, že to s Ferrari může být těsné a pokud udržíme svůj nos vpředu, bude to fajn. Pokud by se nám podařilo udržet hned za Mercedesem, bylo by to všechno, v co teď doufáme."

Jezdec Red Bullu také upozornil, že tabulka dosažených nejlepších kol není přesná. Zítra bude poprvé aktivní novinka, překračování hranic trati budou ve dvou zatáčkách kontrolovat senzory.

"Vím, že to dnes nikdo nekontroloval, ale viděl jsem hodně vozů zajet nejlepší kolo se všemi čtyřmi koly mimo trať. Je dobré, že proti tomu něco vymysleli. V kvalifikaci to bude velmi důležité a v závodu také. Uvidíme, ale je dobré, že se to bude měřit."