Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari restrukturalizuje technické oddělení

Ferrari restrukturalizuje technické oddělení

Na voze už nebude podpis jednoho člověka.

Ferrari nemá v záloze žádné "velké jméno", které by nahradilo Jamese Allisona, Maurizio Arrivabene proto upravuje seznamy povinností a odpovědností a Allisonův nástupce nebude dělat všechno to, co dělal on. Na jeho místo totiž nastupuje Mattia Binotto, který byl dosud provozním ředitelem oddělení pohonných jednotek a nemá moc zkušeností s oblastmi týkajícími se pouze aerodynamiky a šasi.

"Bude spolu s týmem pracovat na vývoji vozu," řekl Arrivabene. "Všichni technici spolu komunikují, to je samozřejmé, ale teď děláme důležitou změnu. Na voze již nebude napsáno: "Vůz pana X". Náš vůz bude výsledkem kooperace všech pracovních skupin zapojených do projektu."

Bez výrazně vyčnívající vůdčí osobnosti technické části týmu už dlouhá léta pracuje McLaren, který v současnosti dělí odpovědnost za vůz mezi Petera Prodromoua, Tima Gossa a Matta Morrise. Red Bull Racing sice má Neweyho, ale už ne na plný úvazek a po jeho odchodu na post technického poradce zůstalo místo technického ředitele prázdné, Newey konzultuje s celou skupinou svých bývalých podřízených. Binotto tedy bude vnímán jako první mezi rovnými šéfy pracovních skupin. Jaké to bude mít výhody?

"Máme několik talentovaných lidí a otázka zní, proč se talent těchto skvělých lidí neprojevuje. Pokud máte dobré inženýry, ale necháváte je pracovat na méně důležitých věcech, tak se připravujete o důležité příležitosti. Naším úkolem je ukázat jim cíl a ujistit se, že dosáhneme vytyčených cílů.

Pokud to zvládneme, tak podle mě nebudeme potřebovat inženýry zvenčí. Nejdeme hledat mega-talent. Pokud se nějaký mega-talent objeví, pro zbytek technického týmu bude přirozené následovat ho. Ale my teď nikoho takového nemáme. Pracujeme na nové horizontální struktuře s Mattia Binottem jako koordinátorem.