Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Renault chce "charismatického" jezdce

Renault chce "charismatického" jezdce

Hledá se lídr.

Po uzavření soupisek Red Bullu, Ferrari a Mercedesu a s McLarenem váhajícím pouze mezi Jensonem Buttonem a Stoffelem Vandoornem, se velká část pozornosti přenesla na tým Renault. Tovární tým má výborné předpoklady na vzestup a mnozí jezdci, kteří už ztratili naději na místo v jednom z výše zmíněných týmů, by příští rok rádi oblékali žluté kombinézy Renaultu. Podle zdrojů Autosportu mají dobré šance Sergio Pérez i Valtteri Bottas, ale odepsání ještě nejsou ani současní jezdci Kevin Magnussen a Jolyon Palmer. Ředitel týmu, Cyril Abiteboul, ale prozradil, že už příští rok chce mít alespoň v jednom z vozů charismatického lídra, tedy sebevědomého jezdce s bohatými zkušenostmi.

"Jako Renault hledáme lidi vhodné pro zapojení do dlouhodobého projektu," řekl Abiteboul. "Chceme, aby převzali roli lídra, ambasadora značky a lídra týmu. Pro mladého jezdce to není jednoduché, takže od nich budeme čekat více. Budeme chtít, aby byli schopni ujmout se role lídra, protože to potřebujeme.

Když se podíváte na velké týmy, všechny propůjčují roli vůdce charismatickým jezdcům jako Vettel, Michael Schumacher, Rosberg a dalším. A my budeme potřebovat udělat totéž. Neříkám, že oni (Magnussen s Palmerem) toho nejsou schopni, ale my musíme brát v úvahu také čas."

Velké hvězdy současnosti jsou již ale zadané a ještě se ani nerozhodlo o osudu současné jezdecké dvojice.

"Nebylo by spravedlivé rozhodnout se velmi rychle a bez podrobného zkoumání, detailů, dat a dalších věcí. Lewis Hamilton, Fernando Alonso a další už beztak mají smlouvy, na tom se přes zimu nic nezmění. Proto bude nejlepší nespěchat a nechat si čas na dotvoření obrazu o jezdcích, které dáme na vrchol našeho seznamu. Tak to bude nejlepší."