Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton dostane penalizaci už ve Spa!

Hamilton dostane penalizaci už ve Spa!

Po startu se bude probíjet na bodovaná místa.

Mercedes oficiálně potvrdil, že Lewis Hamilton ve Spa poruší pravidla a využije již šestou pohonnou jednotku v této sezoně, kvůli čemuž přijde na startu o minimálně 10 pozic.

Hamilton už před letním volnem využíval páté turbo a pátou MGU-H a bylo jisté, že do konce sezony mu nevydrží. Mercedes ale uvažoval, že Hamiltona nechá odjet VC Belgie se starší pohonnou jednotkou a novou mu dá až v Monze, kde by se mu na konci dlouhých rychlých pasáží předjíždělo snadněji než ve Spa.

"Můžeme s jistotou říci, že bude startovat z konce startovního pole, nebo z jeho těsné blízkosti," řekl mluvčí Mercedesu.

Zatím tedy nevíme, zda Hamilton použije celou novou pohonnou jednotku, některé její části, nebo si vezme rovnou dvě nové pohonné jednotky a odstartuje poslední. Také jsme se zatím nedozvěděli, jak je to s nasazením novinek, které měly být poprvé použity až za týden v Itálii.

Hamilton má na čele šampionátu 19 bodový náskok před týmovým kolegou Nicem Rosbergem, který ale v dosavadním průběhu sezóny použil části pouze tří pohonných jednotek a ještě tedy může bez penalizace využít další dvě.

"Udělám všechno pro to, abych minimalizoval ztráty. Odhlédneme-li od této penalizace, jsem připraven navázat na mé výkony před přestávkou," řekl úřadující šampion, kterého v neděli uvidíme probíjet se z chvostu pelotonu.