Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen svůj styl závodění nehodlá měnit

Verstappen svůj styl závodění nehodlá měnit

Proč? Jenom proto, že to někdo řekl?

Velkou cenu Belgie sice vyhrál Nico Rosberg a Lewis Hamilton se dostal z poslední startovní řady na stupně vítězů, ale po závodě se v médiích věnovaných F1 nejčastěji objevovalo jméno Max Verstappen. Po kolizi s jezdci Ferrari v první zatáčce a dalších tvrdých soubojích se i přes pomoc safety caru a červené vlajky nedokázal dostat na bodované pozice, za co prý do značné míry mohla poškozená podlaha. 18letý Holanďan ale svůj styl závodění nehodlá měnit.

"Proč bych měl?" ptá se Verstappen. "A jak jsem před chvílí řekl, nerad se hrabu v něčem, co je již minulostí. Co se stalo, stalo se. Toto je jiný závodní víkend a opět budu tlačit tvrdě, jako vždy. Budu dělat své věci svým stylem, na tom se nic nemění."

A co se vlastně stalo z pohledu Maxe Verstappena?

"Jednodušší by bylo říct, co se nestalo! Ale ano, v první zatáčce to bylo nešťastné, později jsem opět bojoval o pozice… Nebyly žádné penalizace, takže není důvod něco měnit."

Překvapilo ho, že jeho "ostré" souboje s Kimim Räikkönenem se jezdci Ferrari vůbec nelíbily?

"V první řadě si nemyslím, že byly příliš ostré. A lidé vždy budou něco o něčem říkat, stejná diskuse by mohla být, i kdybych byl za ním. Pro mě to není důležité, lidé vždy budou o něčem mluvit."

Verstappen už absolvoval diskusi se stevardy, ale ani po ní si nemyslí, že potřebuje na svém závodění něco měnit.

"Ne. A celé je to hloupost. Je samozřejmé, že chcete bránit svou pozici. A když chce někdo útočit, musí si s tím poradit. Přece nezměníte svůj přístup k závodění jenom proto, že to někdo řekl. Nesmysl."

Ale i Verstappenův šéf, Christian Horner, po závodě řekl, že zašel až na hranu…

"To řekl? Jsem si jistý, že mně nic takového neříkal."

A co řekl?

"Že jsem byl oběť, hlavně v první zatáčce. Jinak k tomu už není co říct."

Takže si ze Spa nevzal žádné ponaučení?

"Proč bych měl? Všichni se můžeme poučit z toho, co se stalo v první zatáčce, ale to je jen mezi mnou, Sebastianem a Kimim. Možná jsme si všichni měli nechat trochu více místa, ale nakonec svou roli sehrála i smůla. Myslím, že Sebastian neviděl, že uvnitř zatáčky bojuji s Kimim, tak jsme se srazili."

Verstappen se v první zatáčce ocitl v boji se dvěma vozy Ferrari, protože pomaleji odstartoval z první řady a ještě před brzdným bodem se nechal předjet. Asi by tedy v Monze chtěl mít lepší start…

"Nemyslím si, že situace nastala kvůli mému startu, protože vždy jste uvnitř. Ano, po lepším startu se do takové situace nedostanete, ale můj start to nezavinil.

Rozhovor s Kimim?

"Ano, pokoušel jsem se s ním mluvit, ale neměl čas, protože je zde (v Itálii) velmi zaneprázdněný."

Plán na tento víkend?

"Soustředím se na své věci. Myslím si, že to bude další úžasný víkend. Na dlouhých rovinkách to pro nás může být těžší, takže budeme muset hledat dobrou rovnováhu."