Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Vandoorne bude příští rok závodit za McLaren!

Vandoorne bude příští rok závodit za McLaren!

Button si dá přestávku.

McLaren dnes nečekaně oznámil, že Jensona Buttona příští rok v závodní sedačce nahradí Stoffel Vandoorne. Brit však z týmu neodchází.

Mistr světa z roku 2009 zůstane zaměstnancem McLarenu ještě minimálně rok a tým má opci i na rok 2018. Příští rok bude týmu pomáhat s vývojem vozu a v roce 2018 by se prý dokonce mohl vrátit na starty velkých cen. Button ani nepřipouští, že jeho jezdecká kariéra končí.

"Aby bylo jasné, rozhodně nekončím. Mám smlouvu na roky 2017 a 2018 a mám v úmyslu makat na vývoji nového vozu a jsem si jistý, že se dostanu i za jeho volant," řekl Button. "Ve skutečnosti jsem ohromně nadšený mou novou úlohou, která vznikla jako výsledek mnoha dobrých rozhovorů s Ronem (Dennisem, předsedou McLaren Group). Obzvláště se těším, že budu ještě hlouběji zapojený do snahy tohoto týmu opět uspět, po čem všichni tak velmi toužíme. Miluji McLaren-Honda, nepochybuji, že toto jsou nejlepší lidé, se kterými jsem kdy pracoval a nemám v úmyslu ještě někdy jezdit za jiný tým F1."

Britský jezdec tak vyloučil, že by příští rok mohl závodit za Williams, kde v roce 2000 začínal. Pak jezdil za týmy Benetton-Renault, BAR-Honda, Honda, v roce 2009 získal titul ve voze týmu Brawn GP a následně přestoupil do McLarenu. Vandoorne je úřadující šampion GP2 a letos se na svou roli připravuje v japonské sérii Super Formule, kde jezdí s motorem Honda. Také je testovacím jezdcem týmu a v Bahrajnu letos zaskakoval za zraněného Fernanda Alonsa, který bude příští rok jeho týmovým kolegou.