Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Button se těší na rok volna a možná jinou sérii

Button se těší na rok volna a možná jinou sérii

V roce 2018 se může vrátit.

Jenson Button dnes nečekaně oznámil, že příští rok ho na startech velkých cen neuvidíme, ale zůstává součástí týmu McLaren, v roce 2018 se může vrátit do závodního kokpitu a možná už příští rok bude závodit někde jinde. Celá dohoda s McLarenem prý vznikla během pár dní.

"Během letní přestávky jsem strávil úžasný čas s přáteli a rodinou a byl jsem sám sobě pánem, co jsem nezažil už 17 let," vysvětluje mistr světa z roku 2009. "Od 19 let žiji a dýchám F1 a nyní mi je 36. Na okruhu strávíte pouze víkend, ale pak se vám vše točí kolem obnovování sil a přípravy na další velkou cenu. Rozhodl jsem se, že ve Spa si promluvím s Ronem (Dennisem) a podařilo se. Příští rok budu ambasadorem týmu.

Budu pro něj dělat vše, čím mohu přispět ke zlepšení. Budu pracovat v simulátoru, zůstanu v obraze, budu trénovat jako blázen, absolvuji závody, dohlédnu, aby bylo vše na správné cestě a poskytnu tolik rad, kolik budu moci. Zároveň budu moci dělat věci, které jsem nedělal 17 let. Jak jsem již řekl, budu sám sobě pánem. Z postele vstanu, až když se mi bude chtít, budu dělat, co budu chtít. Tedy alespoň po většinu roku. Strávím více času s přáteli, ale hlavně s rodinou, kterou jsem pořádně neviděl už 17 let! Na to se opravdu těším.

Také jsem obrovský fanoušek triatlonu, jsem do něj blázen, jak asi víte. Je spousta věcí, které jsem kvůli mému harmonogramu jezdce F1 dosud nemohl dělat. Jak všichni víte, být jezdcem F1 není jenom práce, stane se to vaším životem. A já už opravdu potřebuji přestávku. Toto bude můj rok 2017 a McLaren-Honda má na mě jako závodníka opci na rok 2018, což je úžasné, protože je to ještě daleko.

Mám za sebou velmi zajímavý týden s mnoha rozhovory s Ronem. Často jsme spolu telefonovali, samozřejmě jsme diskutovali už ve Spa a našli jsme něco, co se mi opravdu líbí. Jsem neskutečně šťastný, že jsme se takto dohodli a zůstanu s týmem ještě 2 roky. Udělám vše pro to, aby byl tento tým v roce 2017 tak dobrý, jak jen to bude možné. Pro jezdce, který je v tomto sportu už tak dlouho, s mými úspěchy, titulem mistra světa, mnoha vítězstvími a pódiovými umístěními je možnost odpočinout si a zachovat přitom možnost vrátit se k závodění splněným snem. Mám z toho obrovskou radost."

VC Turecka - Brawn GP - Jenson Button
Button nevylučuje, že by se v roce 2017 mohl zúčastnit závodů jiných sérií, ale momentálně nic neplánuje.

"Je možné, že příští rok budu někde závodit, ale momentálně myslím pouze na zbytek tohoto roku. Je mnoho věcí, které chci udělat, nedokážu je ani vyjmenovat. Budu dělat věci, které jsem jako dospělý ještě nedělal. A moje rodina se mezitím rozrostla. Těším se, že teď s nimi nebudu jenom jednou za uherský rok, když zjistím, že všechny děti zase vyrostly o 15 centimetrů. To bude pro mě důležité. Také miluji svůj trénink, miluji triatlon, miluji cyklistiku. Samozřejmě miluji závodění a vždy budu. F1 bude vždy blízká mému srdci, vždyť tolik let byla mým životem. Ale ano, existuje šance, že příští rok budu někde závodit."