Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Dennis: Button se může v roce 2018 vrátit

 Dennis: Button se může v roce 2018 vrátit

Opravdu, ne jen jakože.

Ron Dennis nás přesvědčuje, že kariéra Jensona Buttona opravdu ještě definitivně nekončí, pouze si dává přestávku. Tedy možná. Ale to "možná" je skutečné možná a britský závodník možná opravdu bude v roce 2018 závodit.

"Abychom se vyhnuli nedorozumění, zapomeňte na slovo odchod, to není správné slovo a to není to, co vám říkáme. Jenson bude příští dva roky jedním z jezdců tohoto týmu. Pokud budeme příští rok z nějakého důvodu potřebovat, aby jezdil, tak bude jezdit. A není žádný důvod, proč by se nemohl vrátit v roce 2018," řekl Dennis.

"Jenson váhal, ale přišli jsme na to, že by to nemusela být pouze přestávka. Je to inovativní způsob, zachovat všechny výhody plynoucí z toho, že Jenson je v týmu a v případě potřeby připravený sednout za volant. Zároveň mu dáme, co chce. Odpočinek a čas užít si věci, které dosud v životě nestihl."

A nemyslete si ani, že je pouze pojistkou pro případ odchodu Fernanda Alonsa.

"Myslíte na všechno, ale toto není účelem naší série kontraktů. Skutečnost je taková, že Jenson může dát týmu velmi mnoho. A když jsme o tomhle začali mluvit, první rozhovor byl ve Spa, věci nebyly pouze černé a bílé. V F1 není místo na něco jiného než černou nebo bílou, si oddaný nebo… Ale možnost roční přestávky nakonec vypadala velmi dobře. Ale nevymysleli jsme to jako nějakou pojistku. Vymysleli jsme to jako inovativní strategii pro naši jezdeckou sestavu pro příští rok. Přesně tak to je."

Co z toho šéfovi McLaren Group věříte, to je už samozřejmě na vás. Na krátkou přestávku šel po sezoně 2014 i Kevin Magnussen, kterého tehdy Dennis přirovnal k Miku Häkkinenovi…