Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton prý za pokažený start nemohl

Hamilton prý za pokažený start nemohl

Nebyla to ničí vina.

O startu, jako o klíčovém okamžiku boje o vítězství ve Velké ceně Itálie, se psalo už včera, když Lewis Hamilton nevěděl říct, co přesně se stalo. Z pozávodního brífinku Mercedesu se vrátil se zprávou, že protočení kol nebyla jeho chyba, ale ani chyba inženýrů. Mercedesu se ještě nepodařilo dostatečně přizpůsobit svou spojku pravidlu o zákazu komunikace jezdce s týmem během zahřívacího kola a startovací procedury a jeho jezdcům moc chybí rady jejich inženýrů.

"Bylo mi řečeno, že to nebyla jezdcova chyba. Bylo mi řečeno, že to nebyla ničí chyba," řekl Hamilton. "Nadále máme problém s nekonzistencí naší spojky. Viděli jste Nicův start v Hockenheimu a mně se to už letos stalo vícekrát. Bylo mi řečeno, že procedura byla provedena přesně, jak se to má dělat, ale bohužel tam byl příliš vysoký točivý moment a kola okamžitě proklouzla."

Spojka Mercedes trápila hlavně na začátku sezony a zítra by měla být opět hlavním tématem detailnějších diskusí v sídle týmu.

"Nikdy nepřestáváme ve zlepšování, neustále se učíme a i z tohoto se můžeme poučit. Ale ano, letos nám spojka dělá trochu problémy. Tým na tom bude pracovat, ale není to věc, která se by se dala jednoduše opravit. Nedá se to udělat ze závodu na závod. Už jsme ji párkrát zlepšili, takže jsme konzistentnější a máme lepší starty, ale některé věci se mění z víkendu na víkend. Každý víkend v trénincích trénujeme i starty a nejsou vždy stejně dobré. Hodně udělá také rozdíl v přilnavosti. Jak jsem řekl, už se to stalo Nicovi, párkrát se to stalo mně. Potřebujeme na tom zapracovat a mohu vás ujistit, že v úterý to bude jediným tématem rozhovorů, protože všechno ostatní bylo na jedničku."