Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

ISR uzavřel sezónu ziskem pole position a pódium měl na dosah

ISR uzavřel sezónu ziskem pole position a pódium měl na dosah

Průběh víkendu Blancpain GT Series Sprint Cupu v Barceloně.

Závěrečný podnik Blancpain GT Series Sprint Cupu, který se jel na Circuit de Catalunya nedaleko Barcelony, skončil pro I.S.R. Racing ziskem pole position a zasloužené stupně vítězů mu v kvalifikačním závodě jen těsně unikly.

Našlapaný španělský víkend – celý program byl vměstnán pouze do dvou dnů – už od volných tréninků podtrhl potenciál I.S.R. Racingu, když obě posádky si rychle našly svůj rytmus. To později potvrdily i v kvalifikaci – Audi R8 LMS #74 s posádkou Franck Perera a Marlon Stockinger získala s časem 1:46,493 pole position! Frak Stippler a Filip Salaquarda zajeli v kvalifikaci také velice dobře, čas 1:47,007 jejich Audi #75 zařadil na deváté místo startovního roštu.

Kvalifikační závod v neděli ráno přinesl více komplikací, než bylo očekáváno. Nejrychlejší muž kvalifikace Franck Perera musel čelit velkému tlaku soupeřů, zejména na dlouhé cílové rovince, kde hrál slipstream celkem důležitou roli. V první zatáčce se několik vozů dostalo dopředu a Audi R8 LMS #74 bylo v bojích po startu vytlačeno až na šesté místo. Rychlost v dalším průběhu závodu posádce Perera – Stockinger dovolila probojovat se zpět třetí místo, ale kolize s vozem #1 v závěru závodu ji připravila o zasloužené stupně vítězů a poslala ji na 26. místo.

Ve voze #75 závod rozjížděl Filip Salaquarda, po startu si o jedno místo polepšil a držel se vozů před sebou. V úvodník kolech ale došlo ke kontaktu s Bentley #8, který skončil defektem a Audi I.S.R. Racingu vypadl z Top 10. Po výměně jezdců se Frank Stippler dostal do další kolize, tentokrát s Mercedesem #84, který jej donutil opět stavět v boxech a posádku odsunul na 21. místo.

Do hlavního závodu obě posádky českého týmu startovaly ze zadních pozic a musely tak podstoupit řadu soubojů uprostřed pole. Stippler se Salaquardou se posunuli pořadím o pěkných devět míst a skončili dvanáctí. Také Perera se Stockingerem získali devět pozic a v cíli jim jejich snažení přineslo 17. místo.

Igor Salaquarda – šéf týmu „Pole position v posledním závodě sezóny je pro nás velkým zadostiučiněním. Pochopitelně jsme chtěli sezónu zakončit dobrým výsledkem a start z pole position nám dával důvod k optimismu. Stupně vítězů nám jen těsně unikly a chci poděkovat celému týmu za skvěle odvedenou práci: mechanici, partneři a jezdci z našich Audi R8 LMS dostali maximum, zlepšovali jsme se závod od závodu. Byla to pro nás výzva, závodili jsme také v Blancpain GT Series Endurance Cupu, ale ukázali jsme dobrou konkurenceschopnost a stabilně jsme získávali důležité výsledky, ačkoli to byla naše teprve druhá kompletní sezóna v závodech GT vozů."