Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes nebude dominantní, předpovídá Ricciardo

Mercedes nebude dominantní, předpovídá Ricciardo

Zítra bychom mohli vidět boj tří týmů.

Daniel Ricciardo není spokojený se svým kvalifikačním kolem a není se čemu divit, z jezdců Mercedesu, Ferrari a Red Bullu byl nejpomalejší a jen díky Vettelově penalizaci zítra odstartuje z pátého místa.

"Opravdu jsem dělal, co jsem mohl," řekl Australan. "Měli jsme pár problémů, je to frustrující a je frustrující vidět, jak těsné to bylo. Ale snažil jsem se. V poslední části jsem v druhém kole našel trochu času v prvním sektoru, ale na konci kola jsem měl pocit, že jsem ublížil pneumatikám."

Ricciardo řekl, že jeho vůz byl na rovinkách pomalejší než Verstappenův, což mohlo začít již v Malajsii, ale nevysvětlil, jaký typ problému to byl. Nemělo by to ovlivnit závodní tempo a Ricciardo očekává, že Mercedes tentokrát nebude daleko před ostatními.

"Samozřejmě se těším na závod a zůstávám optimistický. Nemyslím si, že zítra budou (Mercedes) dominantní. Možná budou mít double, ale nemyslím si, že se ztratí daleko vpředu. Pokusíme se na ně zatlačit, jak se bude dát. Dnes bylo rychlé i Ferrari, takže čekám dobrý boj těchto tří týmů."

Max Verstappen splnil úkol dostat se do druhé startovní řady, ale i jeho hněvá, že Ferrari bylo rychlejší. Hodně času prý ztratil v pomalých zatáčkách, což je u vozu týmu Red Bull nezvyklé.

"Nevím proč, ale pomalé zatáčky nám dnes nešly, přitom obvykle v nich býváme dobří," divil se Verstappen. "Možná to způsobila (nízká) teplota (vzduchu), musíme se na to podívat. Ale nakonec jsme nebyli o moc pomalejší. První sektor byl velmi dobrý, k nejlepšímu času toho sektoru mi chyběly tři setiny sekundy, takže tam si není na co stěžovat, ale jak jsem řekl, v pomalých zatáčkách to mohlo být lepší."

Christian Horner zůstává klidný, Red Bull bývá v kvalifikacích horší než v závodech.

"Víme, že ostatním pomohl kvalifikační režim, který nemůžou použít v závodě," upozornil šéf Red Bullu.