Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull bojoval pouze sám se sebou

Red Bull bojoval pouze sám se sebou

Druhou řadu dostal téměř zdarma

Daleko za Mercedesem a Ferrari a daleko před Force India. Jezdci Red Bullu si v japonské kvalifikaci opět jeli vlastní soutěž a Daniel Ricciardo tentokrát porazil Maxe Verstappena. Díky problémům a penalizacím dvou Finů ale zítra oba odstartují z druhé řady, takže vyhlídky na závod nejsou zas tak špatné.

"Další těsný souboj s Maxem a tentokrát byla desetina sekundy na mé straně, v posledních pár závodech byla u něj. Je hodně důležité být vpředu, protože nyní díky Bottasově penalizaci dostanu třetí místo. Takže děkuji, Valtteri," řekl po kvalifikaci Ricciardo.

"Dnes jsem jel s trochu jiným nastavením než Max. Rozhodl jsem se, že chci méně přítlaku a zítra mi to bude hrát do karet (díky vyšší maximální rychlosti a možnosti předjíždět i bránit se předjetí na konci rovinek). Lewisovo kolo jsem ještě neviděl, ale viděl jsem jeho čas, takže je mi jasné, že dnes jsme na něj neměli. Máme pocit, že jsme z vozu dostali všechno. Rozhodně nikde nezůstala celá sekunda. Uvidíme, co přinese zítřek, ale pokud udržím pódiové místo, budu spokojený. Pro nás bude důležité dobře odstartovat, protože se zde těžko předjíždí. Strategie bude důležitá, ale pokud budu po startu před nimi, tak se tam pravděpodobně dokážu udržet."

Verstappen samozřejmě nebyl nadšený z toho, že jeho týmový kolega má lepší místo na lepší straně trati.

"Kvalifikace nedopadla nejlépe. Q1 a Q2 byly dobré, ale pak jsme před Q3 udělali pár změn a vyhodilo mě to z rytmu. Výsledný čas nakonec není špatný, ale mohlo to být ještě lepší. Mohl jsem být o jedno místo výše, bylo to těsné. Tyto nové vozy mohou jet v zatáčkách rychleji. To v podstatě udělalo z některých zatáček prodloužení rovinek, takže je to teď fyzicky náročnější, ale i časy jsou lepší. Jízda je náročnější než před rokem.