Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Jan Lammers se zastal Verstappena

Jan Lammers se zastal Verstappena

V čem je lepší od hodných hochů pana Laudy?

Po závodě v Mexiku poskytl Niki Lauda, ​​trojnásobný šampion a v současnosti nevýkonný ředitel Mercedesu, rozhovor, ve kterém ostře zkritizoval jízdu mladého Holanďana Maxe Verstappena. Nelíbilo se mu, že Rosberga v druhé zatáčce po startu přinutil jet mimo trať, přičemž došlo i ke kontaktu vozů. Mladík mohl agresivním manévrem vážně zasáhnout do Rosbergova boje o titul. Pak si před koncem závodu v souboji se Sebastianem Vettelem zkrátil trať, čímž čtyřnásobného šampiona pořádně rozzlobil a za šachovnicovou vlajkou na sebe divoce gestikulovali ze svých kokpitů. Lauda mimo jiné řekl, že by ho už Helmut Marko, poradce Red Bullu pro motorsport a také bývalý jezdec F1, měl dát do latě.

Na Laudova slova prostřednictvím Facebooku zareagoval další bývalý jezdec F1, Holanďan Jan Lammers. Vítěz 24hodinového závodu v Le Mans se pustil do obhajoby svého krajana.

"Mám něco na srdci a musím se o to podělit," napsal Lammers. "Přemýšlel jsem o té kritice a o tom, co tak strašného vlastně Verstappen provedl. Pátral jsem až po jeho první start v F1 a došel jsem k závěru, že nic. Absolutně nic!

Ano, rozčílil pár lidí, jenže to jen proto, že je předjel brilantním manévrem, nebo oni nemohli předjet jeho, protože je to chytrý a šikovný obránce! Ano, samozřejmě, v některých případech se "téměř" někoho dotkl, nebo se oni "téměř" dotkli jeho, ale to k závodění šikovného jezdce přece patří! Kolik dívek jste vy, jezdci F1, "téměř" oplodnili? Podívejte se na fakta a smiřte se s nimi.

Také NIKDY (velká písmena, aby si to bez brýlí mohl přečíst i pan Lauda) do nikoho nenajel a nikdy se ani nestalo, že by některému ze soupeřů zničil vůz (Romain Grosjean v Monaku 2015 dojel na 12. místě a ve stejném kole jako vítěz závodu). Takže kolik z vás, jezdci F1, může tohle říci o svých uplynulých dvou sezónách? Určitě ne dva hodní hoši pana Laudy!"

Lammers později připustil, že Verstappenovy souboje se zcela bez kontaktů s vozy soupeřů neobešly, ale každý z nich mohl dokončit závod.