Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ricciardo měl vysněný víkend

Ricciardo měl vysněný víkend

S AlphaTauri útočil na Mercedes.

Po kvalifikaci z říše snů následoval závod z říše snů. Dobře, nebylo z toho zrovna pódiové umístění, tempo vozu AlphaTauri nebylo srovnatelné se špičkou a v cíli z toho bylo sedmé místo. Ale sedmé místo pro tým, který byl dosud poslední v Poháru konstruktérů a šest bodů ho posunulo nejen před Haas, ale i před Alfu Romeo. Ricciardo je najednou v šampionátu jezdců před Kuan-jü Čouvem, Kevinem Magnussenem i Loganem Sargeantem, kteří jedou celou sezonu.

"Po předchozím víkendu je tohle víkend, o jakém jsem snil,“ řekl Ricciardo v rozhovoru pro Sky Sports. „Absolvovali jsme dva starty a po každém mi spadl kámen ze srdce, protože do první zatáčky je to daleko a leccos se může stát. Červená vlajka nám ublížila. Nechci, aby to vyznělo sobecky, byla to velká havárie. Samozřejmě se pak vozy seřadily jeden za druhý a v boxové uličce dostaly středně tvrdé pneumatiky, ale my už jsme žádné neměli.

Přesto sedmé místo a šest bodů, za ty musíme být rádi. A na konci závodu jsem se dostal těsně za George. Když se na to podíváte s odstupem, bojovali jsme proti Mercedesu! Z toho jsem víc šťastný, než jsem smutný ze ztráty šestého místa.

Vynikající výkon akorát v závodě, ze kterého Sergio Pérez odstoupil v první zatáčce, opět posílil hlasy volající po rychlém “povýšení“ Daniela Ricciarda do týmu Red Bull. Helmut Marko však trvá na tom, že Pérez bude za Red Bull závodit i příští rok, nezávisle na jeho výsledcích ve zbytku sezony.

Ricciardo potěšil i odcházejícího Franze Tosta. Foto: AlphaTauri

Zdroj: Sky, úvodní foto: AlphaTauri