Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gasly dostal AlphaTauri na úroveň Alpine

Gasly dostal AlphaTauri na úroveň Alpine

Nenápadný, opatrný a s plnou náručí bodů.

V neděli téměř nebyl vidět, ačkoli svému týmu přivezl důležité body. Takový byl v Mexiku příběh Pierra Gaslyho. Nic zvláštního za tým není, prostě výbornou práci odvedl již v sobotu, kdy se kvalifikoval pátý. Po pádu Valtteriho Bottase na chvost pole mu po startu připadla čtvrtá příčka, a tu už držel až do cíle. Možná to ani pro něj nebyla nejzajímavější velká cena, ale díky jeho 12 bodům a pouze dvěma bodům Fernanda Alonsa mají nyní týmy AlphaTauri a Alpine v Poháru konstruktérů shodně 106 bodů.

Jsem šťastný, čtvrté místo! Byl to fantastický víkend. Pátý v kvalifikaci a čtvrtý v závodě. Všechno jsme měli pod kontrolou, i Charlese (Leclerka). Byl jsem schopen se mu vzdálit, když bylo třeba. Celý závod jsem se vlastně věnoval manažování. Poslední čtyři závody nám nepřinesly výsledky, dvakrát jsem ani neviděl šachovnicový prapor, ačkoli rychlost jsme měli. Tento víkend to prostě vyšlo. Měli jsme silný vůz, silnou kvalifikaci a silný závod. A být v cíli před dvěma vozy Ferrari, tomu se říká příjemný bonus,“ řekl natěšený Francouz.

Gasly byl přitom na startu ve složité pozici. Rozhodně se nechtěl míchat mezi vozy sesterského týmu Red Bull, který je soustředěný na boj o titul a který se už po kvalifikaci nelítostně obul do Júkiho Cunody. Takže si bylo třeba nechat opatrný odstup.

A ten odstup všechno zkomplikoval, protože jezdci za mnou nebyli stejně opatrní. Viděl jsem, že Ricciardo měl velmi, opravdu velmi dobrý start a zavěsil se za vůz před ním. Já jsem zůstal zaseklý za Maxem a Lewisem. Nevím, co přesně se pak stalo Dannymu, ale ťukl do Valtteriho a já se Sergiem jsme se museli vyhýbat následkům. Museli jsme být pořádně širocí. Ale pak už bylo všechno fajn.

Gasly má na kontě 86 ze 106 bodů AlphaTauri. Foto: AlphaTauri

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: AlphaTauri