Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Také Gaslymu Vettel pomohl

Také Gaslymu Vettel pomohl

Recept na Marka dostal zcela zdarma.

Pierre Gasly se připojil na seznam jezdců, kteří se u příležitosti oznámení ukončení kariéry Sebastiana Vettela podělili o milou textovou zprávu nebo jiné povzbuzení či pomoc, kterou dostali od čtyřnásobného mistra světa. Jezdce, jenž v mladém věku mohl působit jako egoista, jak je to u mladých úspěšných závodníků zcela běžné, ​​si nakonec asi budeme pamatovat jako velkého dobráka a jednoho z nejoblíbenějších jezdců v padoku.

Dobře si pamatuji, jak jsem získal titul ve GP2 v roce 2016 a nedostal jsem rovnou závodní sedačku,“ vzpomíná Gasly, jenž byl v roce 2017 poslán do Japonska a odjel pouze pět velkých cen na konci sezony. „Bylo to pro mě těžké období, protože jsem měl pocit, že jsem zvládl všechny potřebné kroky na cestě do F1.

Když jsem se připojil k programu Red Bullu, on za Red Bull ještě závodil. Myslím, že to tehdy byl jeho poslední rok. Potkávali jsme se v továrně a mohl jsem sledovat, jak pracuje s týmem. Tehdy v zimě jsem mu zavolal. Jen jsem mu zatelefonoval a požádal ho o upřímný názor na mou situaci. Co by bylo podle něj nejlepší pro moji kariéru, jaké kroky bych měl podniknout. Chtěl jsem názor šampiona a zároveň bývalého jezdce Red Bullu.

Mluvil se mnou asi tak hodinu, možná hodinu a půl! Řekl mi jeho názor na všechno a řekl mi, abych hlavně zůstal soustředěný. Poradil mi, jak postupovat s Red Bullem, jak mluvit s Helmutem. Z jeho vlastních zkušeností. Byl jsem mu za to moc vděčný. Nečekal jsem až takový zájem.

Gasly zůstal trpělivý, souhlasil se závoděním v japonské Formuli Super a ještě před koncem roku nastoupil do jeho první velké ceny F1. Foto: Toro Rosso

Zdá se, že Vettel si i bez požádání najde čas na nováčky týmu AlphaTauri, bývalého Toro Rosso, kde on sám začínal.

Jednou letos, při předváděčce jezdců před závodem, když jsem seděl sám trochu stranou, ke mně prostě přišel a trochu jsme si popovídali. Je to velmi laskavý člověk,“ přidal svou trošku do mlýna Júki Cunoda.

Zdroj: Tauri Talk with AlphaTauri, úvodní foto: Aston Martin