Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Marko Gaslyho do Alpine nepustí

Marko Gaslyho do Alpine nepustí

Má ho jistého ještě na dva roky.

Navzdory popírání zájmu ze strany týmu Alpine i ze strany Pierra Gaslyho, médii nadále kolují zvěsti o tom, že tým francouzské automobilky chce do svého vozu tohoto Francouze. Vzhledem ke smlouvě Alpine s Fernandem Alonsem a k dobré formě Estebana Ocona, také Francouze, to však nevypadá pravděpodobně. Alespoň jsme se ale z nového rozhovoru s Helmutem Markem dozvěděli, že Gasly je k Rudému býkovi přivázán ještě na další dva roky.

"Perfektně zapadá do AlphaTauri a je důležitou součástí týmu," řekl šéf motorsportu Red Bullu prakticky totéž, co na konci minulého roku, když místo něj vzal do týmu Red Bull Racing Sergia Péreze. "Máme smlouvu ještě na dva roky, takže opravdu nevím, odkud se berou všechny ty nesmysly o Renaultu (Alpine). Pierre je ideální tváří AlphaTauri, módně oblečený Francouz."

Auto Motor und Sport se pak Marka zeptal na Júkiho Cunodu a naznačil, že po Pérezovi může jeden z týmů Red Bullu opět potřebovat jezdce zvenku, ačkoliv výrobce energetických nápojů hodně investuje do juniorského programu, kterému Marko šéfuje.

"Bude lepší, když posbírá více zkušeností. V druhé polovině sezony od něj budu očekávat pravidelné sbírání bodů. Ale máme dostatek mladých jezdců. Naznačili jste, že nemáme mladé talenty, přitom (Juri) Vips vyhrává závody F2, když mu to vůz umožní a (Liam) Lawson je součástí špičky. Máme dostatek talentovaných jezdců, kteří budou chtít závodit za Red Bull."

V A-týmu Red Bullu nejspíš s Maxem Verstappenem zůstane Sergio Pérez, jenž má podstatně lepší výsledky než jeho dva předchůdci.

"Ano, vypadá to tak. Výborně zapadl do týmu, je to týmový hráč. V Baku jezdil vpředu, proto mohl vyhrát. Ale rychlý byl již v Monaku. Když byl v čistém vzduchu, jezdil stejně rychle nebo i rychleji než Verstappen. Díky tomu tak dobře zafungoval overcut."

AlphaTauri chce Gaslyho oblékat i nadále. Foto: AlphaTauri

Zdroj: Auto Motor und Sport, úvodní foto: AlphaTauri