Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Tost si chce ponechat současné jezdce

Tost si chce ponechat současné jezdce

Nevidí žádnou alternativu.

Že se Pierre Gasly nejspíš ani příští rok nevrátí do Red Bullu, ale AlphaTauri se ho nevzdá, to nám už řekl Helmut Marko. Franz Tost dodává, že nevidí ani žádnou náhradu za Júkiho Cunodu, ačkoli v první polovině nováčkovské sezony fanoušky moc neoslnil.

"Nevidím nikoho, kdo by mohl nahradit jednoho z nich. Takže doufám, že příští rok budeme pokračovat s Pierrem a Júkim. Ve druhé sezoně už bude Júki znát tratě. Nezapomínejte, že nikdy nejel na velké části okruhů, které nás ještě letos čekají," řekl šéf týmu AlphaTauri.

"V Evropě závodil ve F2 a F3, ale přesuneme se do USA, kde Júki nikdy nezávodil. Mexika, kde nikdy nezávodil. Brazílie, kde nikdy nezávodil. Pierre je fantastický a Júki je prostě nový a na nováčka odvádí dobrou práci. Musí nabrat více zkušeností, což je u mladého jezdce zcela normální."

Je to určitě dobrá zpráva pro Cunodu, ale stejně špatná pro Alexandra Albona. Thajský závodník by si druhou šanci zasloužil stejně jako Gasly, ale nejspíš mu zůstane pouze role testovacího jezdce a závodit bude muset někde mimo F1.

Albon se na starty velkých cen tak brzy nevrátí. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: AlphaTauri