Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Gaslyho budoucnost vypadá pozitivně

Gaslyho budoucnost vypadá pozitivně

Zůstává spojena s týmem AlphaTauri.

V nejbližších týdnech se Sergio Pérez pravděpodobně dočká prodloužení smlouvy s týmem Red Bull Racing, což Pierrovi Gaslymu neponechává žádnou naději na rychlý návrat do většího z dvou týmů výrobce energetických nápojů. Optimismus mu prý ale dodávají velké plány Red Bullu s týmem AlphaTauri.

"V Rakousku jsem si dobře popovídal s Helmutem (Markem), příjemný pracovní oběd," řekl francouzský závodník. "Mluvili jsme o mnoha věcech a já jsem rád, že teď vím více o jeho úhlu pohledu a plánech do budoucna. Pohled do budoucna je důležitý, jelikož má smlouva ještě zdaleka nekončí.

Uvidíme, co budoucnost přinese. Ujistil mě, že je s mými výsledky spokojen, jakož i s mým přínosem tomuto týmu. Konkurenceschopnost v příštím roce nelze předvídat. Pokud najdeme fintu, kteří jiní prohlédnou, tak půjdeme nahoru. Také ale můžeme něco důležitého přehlédnout my. Designéři mají nelehký úkol. Začíná se s čistým listem papíru a s jistotou se nedá předpovědět vůbec nic. A nikdo si ani nemůže být jistý, že mu nic neuniklo.

Samozřejmě, špičkové týmy s jejich know-how a špičkovými nástroji a velkými továrnami mají lepší šanci trefit do černého. Ale garantované to není, takže příští rok se můžeme dočkat i pár překvapení."

AlphaTauri má ve zvyku využívat součástky z vozu týmu Red Bull předchozí sezony, kde to pravidla umožňují. To ale kvůli velké změně technických pravidel nebude příští rok možné a AlphaTauri proto na začátku roku 2022 dostane nejnovější verzi těchto dílů, identických s těmi ve voze Red Bullu.

Navzdory pár vynikajícím výsledkům se v dohledné době nedočká přestupu do většího týmu. Foto: AlphaTauri

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: AlphaTauri