Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gasly přiznal střevní problémy

Gasly přiznal střevní problémy

Výsledek v Džiddě mohl být lepší.

Pierre Gasly přiznal, že v posledních kolech minulého závodu se moc nesoustředil. Nemohl se, protože trpěl.

S výsledkem jsem spokojen, ale měli jsme i velkou smůlu,“ řekl Gasly v rozhovoru pro web Motorsport. „Doslova na výjezdu z boxové uličky jsem se dozvěděl, že na trať míří safety car. Kvůli tomu jsem spadl až na čtrnácté místo. Dokázal jsem se vrátit zpátky na osmé. S tím můžeme být opravdu spokojeni. Ale bylo to nejbolestivějších 15 kol, jaké jsem dosud zažil. Nevím, co se mi událo ve střevech, ale umíral jsem bolestí, křičel jsem. Jsem rád, že jsem dojel do cíle a vzal body za osmé místo.

Při brždění a v každé levotočivé zatáčce jsem měl pocit, že mě někdo bodá rovnou do střev. Bylo to velmi nepříjemné. Bylo to na pravé straně břicha, budu s tím muset zajít k doktorovi. Posledních pět kol jsem pouze přežíval, strašně jsem trpěl. Soustředil jsem se jen na počet kol do cíle, takže jsem rád, že jsem to dokázal dojet na osmém místě.

AlphaTauri bylo také rádo, že vůz vydržel až do cíle. V Bahrajnu šachovnicovou vlajku neviděl Gasly a Júki Cunoda dojel na osmém místě, v Saúdské Arábii byl osmý Gasly a Cunoda do závodu ani neodstartoval.

Gasly za sebou nechal většinu soupeřů ze středu pole navzdory smůle a bolesti. Foto: AlphaTauri

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: AlphaTauri