Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen bude závodit i s jezdci Mercedesu

Verstappen bude závodit i s jezdci Mercedesu

Wolffův telefonát nic nezměnil.

Po dvou tvrdých útocích Maxe Verstappena na Nica Rosberga v Mexiku, Toto Wolff vzal do ruky telefon a kontaktoval jezdcova otce, aby ho upozornil, že jeho syn by se neměl míchat do boje o mistrovský titul. Takto to alespoň bylo podáno některými médii. Jezdec už ale potvrdil Wolffovo tvrzení, že telefonát se nesl v přátelském duchu, neboť Wolff a jeho otec se znají déle, než on závodí v F1.

"Nebylo to formulováno takhle," odpověděl jezdec Red Bullu na otázku, zda uposlechne pokyn nemíchat se do souboje jezdců Mercedesu. "Je to jen bouře v poháru vody. Povídali si o různých věcech. Nebudu mluvit o všem, protože to byl soukromý rozhovor, ale nebylo to řečeno takhle."

Novináři to pak zkusili z jiné strany a zeptali se, jak by to viděl on, kdyby byl na místě Nica Rosberga nebo Lewise Hamiltona.

"Podle mě jsme tady, abychom závodili. Všichni. Až do posledního závodu se má bojovat o vítězství v závodech, jinak by si vítěz ten titul nezasloužil."

Verstappen včera vybojoval čtvrtou startovní pozici, takže na roštu bude mít dobrý výhled na mercedesy v první řadě. Navíc byl rychlejší než zkušenější Daniel Ricciardo, co Australana ani trochu netěší.

"Jsem ze sebe trochu zklamaný," přiznal Ricciardo po kvalifikaci. "Všechno záviselo na posledním kole. Podařil se mi dobrý první sektor a pak jsem to už chtěl jen udržet. Mohl jsem na to dál tlačit a hledat další čas, ale místo toho jsem byl asi až příliš opatrný. Možná jsem na sebe zbytečně tvrdý, ale v některých zatáčkách jsem se snažil jen neudělat chybu, ne něco získat. Nakonec to bylo těsné, o to více je to frustrující, ale alespoň se z toho poučím."