Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappenův vůz sežral pneumatiky

Verstappenův vůz sežral pneumatiky

Obává se dobré rychlosti Mercedesu.

Max Verstappen si včera nechal před startem sprintu obout středně tvrdé pneumatiky s jasným plánem předjet podstatně slabší vůz Haas Kevina Magnussena a následně bránit první místo před jezdci Mercedesu a Ferrari na gumě, která měla vydržet déle než jejich měkká. Místo toho Red Bull pneumatiky zničil.

Pneumatiky mi nedávaly ani trochu přilnavosti. Nějak se stalo, že středně tvrdé pneumatiky nic nevydržely a samozřejmě jsem na nich nemohl být rychlý,“ vysvětloval v cíli Verstappen. „Prostě jsem ty pneumatiky sežral, nevím proč. Pak ještě došlo ke kolizi a přišel jsem o část předního křídla, ale i s celým křídlem bych dojel na čtvrtém místě.

Verstappen se však díky Sainzově penalizaci za výměnu motoru posunul na třetí místo, vedle sebe bude mít týmového kolegu, a také už ví, že červené pneumatiky jsou v São Paulo nejlepší volbou.

I kdybychom měli měkké, nebyli bychom tak rychlí jako Mercedes. To mi trochu dělá starosti.

Sainz po sprintu řekl, že jeho manévr byl na hraně, to uznává, ale v brzdné zóně musel riskovat, protože úžasná rychlost Red Bullu na rovinkách mu nenechala jinou možnost.

Předjet Magnussena nestačilo. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull