Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Verstappen přišel o pole vlastní chybou

Verstappen přišel o pole vlastní chybou

Alespoň porazil všechny důležité soupeře.

Pole position do dnešního sprintu si v pátek večer vybojoval Kevin Magnussen. Pomohlo mu, že byl ve Q3 prvním pilotem na trati. Za rychle se zhoršujících podmínek se favorit Max Verstappen dopustil chyby, kterou už neměl příležitost opravit. Úřadující šampion si je docela jistý, že první pozici měl nadosah, ale spokojený je i s druhou. Předjetí vozu Haas by pro něj dnes nemělo být velkým problémem.

Věděli jsme, že první kolo bude nejspíše rozhodující, protože hrozba přibývající vody na trati byla vysoká. Byl jsem asi čtvrtým nebo pátým vozem na trati a v osmé zatáčce jsem zablokoval kola,“ vysvětluje jezdec Red Bullu, který byl nakonec o 0,2 sekundy pomalejší než Magnussen. „Ve srovnání s našimi skutečnými soupeři jsme ale byli úspěšní. Za takového počasí se stane leccos. Budeme v první řadě, to je důležité.

Verstappenův týmový kolega, Sergio Pérez, odstartuje z devátého místa. Měl smůlu, že v rozhodujících chvílích byl na trati za pomalým Charlesem Leclercem, kterému Ferrari obulo pneumatiky do přechodných podmínek.

Z Magnussena vpředu si Verstappen nedělá těžkou hlavu. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull