Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Massa: Bylo mi ctí být součástí tohoto světa

Massa: Bylo mi ctí být součástí tohoto světa

Po havárii se rozloučil s domácími fanoušky.

Dramatický závěr Velké ceny Brazílie, tvrdé souboje na trati i havárie vyvolaly v jezdcích mnoho různých emocí, ale jeden jich ukázal snad víc, než všichni ostatní dohromady. Felipe Massa, jehož věrní fanoušci F1 vídají pravidelně již od roku 2002, se loučil s domácími fanoušky a předčasně i s celou F1. Jeho poslední sezóna mezi nejlepšími jezdci světa samozřejmě skončí až v Abú Zabí, ale konec závodu na super-moderním okruhu ve Spojených Arabských Emirátech v něm asi nevyvolá tolik emocí jako náročný závod na mokrém Interlagosu, kde si už potlesk krajanů po vítězném závodě vychutnali Emerson Fittipaldi, José Carlos Pace, Nelson Piquet, Ayrton Senna a dvakrát i on sám.

Letošní závod bohužel ukončil po smyku a poškození svého vozu a do boxové uličky se vrátil po vlastních, ale přesto si zasloužil burácení tribun i gratulace od svého i konkurenčních týmů.

"Nedokážu popsat své pocity," přiznal po závodě Massa. "Toto je pro mě velmi speciální místo, lidé tady v Brazílii, v padoku, všichni pro které jsem pracoval ... jsou to velmi výjimečné pocity. Bylo mi ctí a potěšením být součástí tohoto světa. Tolik lidí mi šlo gratulovat uprostřed závodu… Na tento den určitě nikdy nezapomenu, všechny budu mít navždy ve svém srdci. Chci poděkovat všem divákům, všem na tribunách, všem, kteří mě 15 let podporovali. Byl jsem trochu smutný, chtěl jsem ten závod dokončit kvůli nim. Naneštěstí jsem nemohl, ale možná to tak bylo lepší."