Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jos Verstappen: Max závodí jen za Red Bull

Jos Verstappen: Max závodí jen za Red Bull

Soupeři se o sebe mají postarat sami.

Jos Verstappen se před Velkou cenou Brazílie vyhýbal médiím, aby zbytečně nenafoukl kauzu způsobenou jeho telefonátem s Totem Wolffem, šéfem Mercedesu. Před posledním závodem sezóny je ale zpět a obhajuje tvrdý manévr svého syna, kterým se dostal před Sebastiana Vettela. Každému už musí být jasné, že Max je na trati jen kvůli vlastnímu výsledku a bodům pro Red Bull a ostatní si na sebe musí dávat pozor sami, případně mu raději uhnout z cesty.

"Nejsme tu kvůli někomu jinému, jsme tu pro sebe a pro Red Bull a chceme pro něj co nejlepší výsledek," cituje Josa Verstappena web Motorsport. "Lidé ať si myslí, co chtějí. A když jsou na něj naštvaní, tak by si měli připomínat, že on je na trati kvůli závodění. Se Sebem (Vettelem v Brazílii)... Podle mě to byl dobrý manévr. On se pokusil předjet Sebe ve čtvrté zatáčce a nevyšlo mu to. Seb ho donutil jet trochu více zeširoka a Max mu to pak oplatil. A přesně toto chtějí lidé vidět. Někdy to vyjde Maxovi a někdy to vyjde Sebovi. Takto to má fungovat."

A co Jos Verstappen říká na doporučení Tota Wolffa, aby se Max vyvaroval neuvážených manévrů na jezdce bojující o titul?

"Nejsme tady, abychom něco ovlivňovali. Jsme tu kvůli vlastnímu závodu, jak jste viděli v Brazílii. Nejsme na trati, abychom někoho vyřadili. Závodíme za Red Bull a Red Bull s Maxem odvádějí fantastickou práci. Miluje to tu a užívá si závodění."