Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Abiteboul: Z Magnussena jsem byl zklamaný

Abiteboul: Z Magnussena jsem byl zklamaný

Palmer bude lepší, Vasseur není týmový hráč.

Po odchodu Frédérica Vasseura má nejblíže k funkci "šéfa týmu" Renault jeho generální ředitel Cyril Abiteboul. Francouzská média citují jeho nelichotivé vyjádření na adresu Vasseura i Kevina Magnussena.

Vasseur je spoluzakladatel týmu ART a jako jeho šéf ho dovedl až k mistrovským titulům v GP2 a GP3 a jeho činnost rozšířil i do DTM. Do Renaultu přišel jako závodní ředitel, ale už od léta měl na dveřích kanceláře napsáno "šéf týmu". Přesto neměl v týmu tak velkou moc, jak si při podpisu smlouvy představoval a Abiteboul otevřeně říká, že ho nenechal rozhodovat o všem a jemu se to vůbec nelíbilo.

"Frédéric měl problém s řídící strukturou. On potřebuje být v autonomním postavení, protože tak pracoval celý život. Ale tento tým patří Renaultu. Není to tým Frédérica Vasseura ani tým Cyrila Abiteboula. Proto naší spolupráci chyběla stabilita a harmonie," řekl Abiteboul v rozhovoru pro Infosport + .

Vasseur je již druhý bývalý zaměstnanec, kterému vadila složitá organizační struktura nového továrního týmu Renaultu. Kevin Magnussen se při odchodu do Haasu nechal slyšet, že často ani nevěděl, kdo čemu šéfuje. Abiteboul byl zase zklamaný z Danova přístupu k práci a jeho výsledků.

"Magnussen by asi byl přirozenou volbou (na místo závodního jezdce), protože jsme chtěli mít stabilní opěrný bod. Ale Magnussen mě osobně zklamal. Je talentovaný, ale chybí mu disciplína a příliš často hledal výmluvy. V pátek byl na tom Palmer často mnohem hůře, ale postupně se zlepšoval, zatímco Magnussen byl okamžitě dobrý, ale pak se propadal," cituje Abiteboula Auto Hebdo.

Dánské Ekstra Bladet již kontaktovali nového Magnussenova šéfa.

"Kevin je respektovaný jezdec, to bych chtěl zdůraznit. Všichni se těšíme na naši spolupráci," řekl Guenther Steiner, šéf týmu Haas.