Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ocon: Další logický krok vede do Mercedesu

Ocon: Další logický krok vede do Mercedesu

Nyní je jeho cílem vyhrát velkou cenu.

Mercedes ukončil svou zimní šachovou partii. Do továrního týmu vzal Valtteriho Bottase, Felipe Massa putoval na své původní místo ve Williamsu a Pascal Wehrlein byl umístěn do Sauberu. Esteban Ocon, junior Mercedesu, tomu pouze přihlížel. Mercedes mu už během sezóny vybavil přestup z Manoru do týmu Force India, kde stráví minimálně jednu sezónu. Očekává od ní závodění v lepší části středu pole a když si na to zvykne, dalším logickým krokem bude místo v továrním týmu.

"Na to se opravdu těžko odpovídá, ale samozřejmě by to byl logický krok. Mercedes nás připravuje, protože myslí na budoucnost," řekl Ocon, když se ho Sky Sports zeptalo, zda by byl připraven okamžitě zaujmout místo Nica Rosberga, pokud by to Mercedesu nevyšlo s Bottasem. "Teď se chci soustředit pouze na svou práci ve Force India. Uvidíme, co přinese budoucnost."

Force India má za sebou velmi úspěšnou sezónu se dvěma pódiovými umístěními Sergia Péreze a konečným čtvrtým místem v Poháru konstruktérů. Ocon v něm přesto nalezl rodinnou atmosféru malého týmu, což však neznamená, že nemá vysoké cíle.

"Je to velmi malý tým, takže jsou opravdu jako rodina. Mezi lidmi je skvělá atmosféra, všichni pracují společně a velice pěkně mě mezi sebou uvítali. Ale také jsou velmi motivovaní, všichni milují svou práci a chtějí nám dát co nejlepší vůz.

Rozhodně chci vyhrát velkou cenu. Nejprve se musím hodně učit, během zimních testů i tady (v továrně týmu v Silverstone), abych byl dobře připravený na první závod. Pak ale budu samozřejmě myslet na to, jak vyhrát velkou cenu. Nejsem tady, abych byl jen do počtu!"